Yozgata 400 yataklı Eğitim ve Araştırma

Yozgata 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi


YOZGAT (A.A) - AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgata yapılması planlanan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin temelinin bu yıl atılacağını bildirdi.
     Soysal, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgata yapılması planlanan eğitim ve araştırma hastanesiyle ilgili sürecin yasal prosedürlerinde sona gelindiğini belirtti.
     Süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Soysal, şunları kaydetti:
     İlimize yapılacak 400 yatak kapasiteli hastane ile ilgili yasal işlemler tamamlanmak üzere. Sadece kamu ortaklığıyla ilgili Danıştay, bazı maddelerden dolayı yürütmeyi durdurdu. Biz de bu konuyu Meclis Plan Bütçe Komisyonunda ele alarak görüşüyoruz. En kısa sürede genel kurula getirerek kanunlaşmasını sağlayacağız. Yozgat ile birlikte Ankarada 2, Kayseri ve İstanbulda birer hastanede, yasal düzenlemenin ardından inşaatlara başlanacak. Hiç kimse, Yozgata hastane yapılacaktı, artık yapılmayacak gibi bir düşünce içerisine girmesin. Bu yıl inşallah hastane inşaatının temelini atacağız. Yine Sorgun ilçemizde yapılması planlanan 250 yataklı hastane projesini de Sağlık Bakanlığı yaptırarak, evrakları TOKİye gönderdi. Hastane projesinin eksiklikleri TOKİ tarafından tamamlattırılarak, İhale Daire Başkanlığına ihale edilmek üzerine gönderildi. İnşallah önümüzdeki bir kaç ay içerisinde inşaata başlanacak.
     Bu yılın, Yozgatın sağlık alanında devrim niteliği taşıyan yatırımlara sahne olacağını vurgulayan Soysal, Bu yıl ilimize ve ilçelerimize yapılacak hastane inşaatının temellerinin atılacak olmasıyla ilimize sağlık alanında önemli yatırım yapılacak. AK Parti, halkımızın partisidir. Biz halkımızın her alanda sağlıklı, huzurlu yaşaması için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Yozgata 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER