Yılbaşında satılamayan köy hindilerinin fiyatları düştü

Yılbaşında satılamayan köy hindilerinin fiyatları düştü -Hindi yetiştiricisi Müzeyyen Ertuna: Yılbaşında 85 ile 100 lira arasında sattığımız hindileri bu hafta 65 ile 80 lira arasındaki fiyatlarla satıyoruz


SAKARYA (A.A) - Hindi yetiştiricisi Müzeyyen Ertuna, yılbaşında 85 ile 100 lira arasında sattıkları hindilerin, bu hafta içesinde 65 ile 80 lira arasında satıldığını belirtti.
     Ürdün, Dubai, Irak ve Rusya gibi ülkelere hindi ihracatının yapıldığı Sakaryanın Kaynarca ilçesinde, üreticinin elinde kalan hindiler, pazarda düşük fiyatlara satılıyor.
     Hindi yetiştiriciliği yapan Ertuna, yılbaşında satılamayan hindilerin fiyatları düşürdüğünü ifade ederek, Yılbaşında 85 ile 100 lira arasında sattığımız hindileri bu hafta 65 ile 80 lira arasındaki fiyatlarla satıyoruz dedi.
     Kümes hayvanları ticareti yapan Muhammet Kayan ise, yılbaşında köy hindisi talebinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, Köylümüz yem fiyatlarının yüksekliğinden dolayı hindileri şimdi uygun fiyatla elden çıkarmaya çalışıyor. Onun için hindi fiyatları yılbaşına göre çok daha düşük diye konuştu.
     Hiçbir kimyasal yem kullanmadan yetiştirdikleri siyah renkli Amerikan Bronz cinsi doğal hindilerin, çiftlik hindisinden farklı olduğunun altını çizen Kayan, Hindilerimiz tarlada gezdirilerek 6-7 ay içerisinde kesilecek olgunluğa erişiyor. Köy hindisinin dişisi 6-7 kilo, erkeği ise 9-10 kilo ağırlığında oluyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Enes Duran
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Yılbaşında satılamayan köy hindilerinin fiyatları düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER