Yıkılan minarelere soruşturma

Yıkılan minarelere soruşturma -Karabükte fırtına nedeniyle devrilen minareler için İl Müftülüğü soruşturma başlattı


KARABÜK (A.A) - Karabükte fırtına nedeni ile yıkılan Beşbinevler Merkez Camisinin iki minaresi için soruşturma başlatıldığı bildirildi.
     İl Müftüsü Halil Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabükte çok şiddetli bir fırtına yaşadıklarını belirterek, fırtınada Beşbinevler Merkez Camisinin iki minaresinin yıkıldığını söyledi.
     Yıkılan minareler nedeniyle bir kişinin yaralandığını aktaran Bektaş, Olayın hemen ardından olay yerine giderek, incelemelerde bulunduk. Burası 18 yıllık cami. Hasar tespitini yaptık. Tekrar onararak yeniden hizmete açacağız. Caminin yanında bulunan yatılı Kuran kursumuzu ibadet yapılacak hale getirdik. Camide çok ciddi hasar yok. Minareler için ise soruşturma başlatıldı. Yıkılan minarelerin beton parçalarından incelenmek üzere numuneler alındı. Sonuçlarını bekliyoruz diye konuştu.
     Karabükte geçtiğimiz pazar günü yaşanan sağanak ve fırtına nedeni ile Beşbinevler Merkez Camisinin iki minaresi yıkılmış, minarelerden biri, yoldan geçen Birol Kaya (33) yönetimindeki 78 BB 471 plakalı otomobilin üzerine düşmüştü. Araç içinde sıkışan Kaya, sivil savunma ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarılarak, Karabük Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler/Sinan Özmüş
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Yıkılan minarelere soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER