Yiğidolar Trabzonda siftah peşinde

Yiğidolar Trabzonda siftah peşinde -Trabzonspora karşı ligde dış sahadaki ilk ve tek galibiyetini 5 sezon önce hükmen elde eden Sivasspor, rakibini bu kez sahada yenmeyi hedefliyor


SİVAS (A.A) - Spor Toto Süper Ligde yarın Trabzonspor ile karşılaşacak Sivasspor, daha önce deplasmanda 1 kez hükmen mağlup edebildiği bordo-mavili ekibi bu defa sahada yenmeyi hedefliyor.
     Süper Ligde son 8 sezondur mücadele eden Sivasspor, Trabzonspor ile ligdeki 15. randevusuna yarın deplasmanda çıkacak. Karadeniz temsilcisiyle deplasmanda yaptığı 7 maçın 4ünden mağlubiyetle ve 2sinden beraberlikle ayrılan Yiğidolar, rakibine karşı dış sahadaki ilk ve tek galibiyetini 2007-2008 sezonunun ilk haftasında, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçın Futbol Federasyonu tarafından hükmen 3-0 lehine tescil edilmesiyle elde etti.
     Trabzonspor ile dış sahada yaptığı maçlardan hükmen kazandığı karşılaşma hariç galibiyetle ayrılma başarısı gösteremeyen Sivasspor, Karadeniz temsilcisini Hüseyin Avni Aker Stadında bu kez mağlup etmenin planlarını yapıyor.
    
     -Olaylı maç, Sivasspor lehine tescil edilmişti-
    
     İki ekip arasında Trabzonda 12 Ağustos 2007de oynanan maç, son dakikalarda çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti. Trabzonsporun 85. dakikada Ersen Martinin attığı golle 1-0 önde olduğu sırada tatil edilen maç, federasyon tarafından hükmen 3-0 Sivassporun lehine tescil edilmişti.
     Geride kalan 7 sezonda Trabzonspora deplasmanda 2-0, 3-1, 6-1 ve 2-1lik skorlarla 4 kez boyun eğen Sivasspor, dış sahadaki diğer 2 maçtan ise 0-0lık skorlarla ayrılmıştı.
    
     -Sivasspor, rakibine karşı 6 maçtır galibiyete hasret-
    
     Sivasspor, Trabzonspora karşı ligdeki son 6 maçta galibiyet sevinci yaşayamadı. Trabzonspor ile yaptığı son 6 maçın 5inden mağlubiyetle, 1inden beraberlikle ayrılan Sivasspor, rakibini en son, şampiyonluğu kovaladığı 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında Sivasta 3-0 yenmeyi başarmıştı.
     Bu galibiyetin ardından rakibine 2-1, 3-1, 6-1, 3-2 ve 2-1lik skorlarla mağlup olan kırmızı-beyazlılar, bordo-mavili ekiple yaptığı bir maçtan ise 2-2 beraberlikle ayrılmıştı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yiğidolar Trabzonda siftah peşinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER