YGSde Türkiye 9uncusu Malatyadan çıktı

YGSde Türkiye 9uncusu Malatyadan çıktı


MALATYA (A.A) - Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, Malatya Hügem-Fem Dershaneleri öğrencisi Oğuzhan Uğur, Türkiye 9uncusu oldu.
     Hügem-Fem Dershanelerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan dershane Genel Müdürü Ergün Anıl, YGSde Türkiye geneli ilk 10da bir, ilk 100de 4 öğrenciyle yer alarak 14 derece elde ettiklerini bildirdi.
     Dershane olarak 1991 yılında bu yana faaliyet gösterdiklerini anlatan Anıl, önceki yıllarda olduğu gibi Malatyaya Türkiye dereceleri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Sınav sonuçlarına göre dershane olarak hem kitlesel hem de bireysel anlamda önemli dereceler elde ettiklerini ifade eden Anıl, YGS sonuçları dershanelerimizin başarılarının tesadüfi olmadığını göstermiştir. Öğrencilerimiz bütün puan türlerinde Malatya birincisi olması başarılarımızın artarak devam ettiğinin göstergesidir dedi.
     Öğrencileri olan Oğuzhan Uğurun YGS-3, 4, 5 ve 6 puan türlerinde Malatya birincisi, YGS-5 puan türünde Türkiye 9uncusu olduğunu kaydeden Anıl, öğrencileri Merve Tanın da YGS-1 ve 2 puan türlerinde Malatya birincisi, YGS-1de Türkiye 28incisi olduğunu belirtti.
     Tarık Atayın YGS-2 Malatya ikinciliği, Türkiye 56ncılığı, Furkan Kılıçın da YGS-4 Malatya ikinciliği, Türkiye 76ncılığı derecelerini elde ettiklerini kaydeden Anıl, başarının ortaya çıkmasında öğrencilerin disiplinli çalışması, öğretmenlerinin özverili gayretleri, velilerin desteklerinin etkili olduğunu vurgulayarak, Önümüzde önemli bir sınav olan LYS bulunmakta. YGSnin toplam puana etkisinin yüzde 28 düzeyinde olduğu göz önünde bulundurulunca bütün öğrencilerimizin temposunu artırarak çalışmaya devam etmeleri gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber YGSde Türkiye 9uncusu Malatyadan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER