YGSde nüfus müdürlüklerinin açık tutulması başarı

YGSde nüfus müdürlüklerinin açık tutulması başarı getirdi


ANKARA (A.A) - Ankara Valiliğince 3 yıldır sürdürülen nüfus müdürlüklerinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) günlerinde açık tutulması uygulamasının başarılı sonuçlar getirdiği bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sınav heyecanıyla nüfus cüzdanını evde unutan, yolda düşüren, kaybeden, nüfus cüzdanında TC numarası veya fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan 263 öğrenciye, sınav günü açık tutulan ilçe nüfus müdürlüklerince nüfus cüzdanı veya nüfus kayıt örneği tanzim edildiği belirtildi.
     Bu uygulamayla sınava girebilen öğrencilerden 222sinin başarılı olduğu ve bu adaylardan 6sının da değerlendirmelere göre sınavda üstün başarı gösterdiği ifade edildi.
     Açıklamada, konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Ankara Valisi Alaaddin Yükselin, gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirildiği, gelecekleri bakımından önem taşıyan bir sınava küçük bir dikkatsizlik ya da tedbirsizlik nedeniyle girememelerine hiçbir gönlün razı olamayacağını kaydettiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber YGSde nüfus müdürlüklerinin açık tutulması başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER