Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Ağustos

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Ağustos ayı toplantısı yapıldı


AMASYA (A.A) - Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Ağustos ayı Encümen toplantısı Amasya Valiliği Toplantı Salonununda yapıldı.
     Toplantıya, Birlik Başkanı Amasya Valisi Celil Öz, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve Çorum Valisi Nurullah Çakır katıldı.
     Öz toplantının Sayın Yılmazın Kayseri Valisi, Sayın Çakırın Rize Valisi olarak atanmaları sebebiyle bir veda toplantısı özelliği taşıdığını ifade etti.
     Yeni görevlerinde Yılmaz ve Çakıra başarılar dileyen Öz, bölgeye olan katkılarından valilere dolayı teşekkür etti.
     Toplantı gündeminde, Vali Öz Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğinin (YHKB) çalışmaları hakkında bilgi verdi ve aylık cetvellerin tetkiki gerçekleştirildi.
     Toplantıda, YHKBnin başvuru sahibi olduğu, Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün ortak ve KOSGEBin iştirakçı olarak yer aldığı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı OKA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Mali Destek Programı kapsamında uygulamaya konulan Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Odun dışı Orman Ürünleri Farkındalığı Projesi ile Eylül ve Ekim aylarında 4 ilde gerçekleştirilecek olan kırsaldaki kadınların ürettiği ürünleri pazarlayacağı hasat panayırları organizasyonu hakkında bilgi verildi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Ağustos Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER