Yeryüzü Doktorları, Afrikada çifte bayram yaşatacak

Yeryüzü Doktorları, Afrikada çifte bayram yaşatacak -Afrikada kurban kampanyaları düzenleyen Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisi, açlıktan ve kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerde ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek -Geçen yıl Af


ADANA (A.A) - Ali Güreli - Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisi, Kurban Bayramında Afrikadaki 4 ülkede açlıktan ve kuraklıktan en çok etkilenen 50 bölgeye bağışlarla sağlanan kurban etlerini ulaştırarak, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek.
     Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhammet İhsan Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeryüzü Doktorları Derneğinin (Doctors Worldwide) İngilterede 2000 yılında uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak kurulduğunu söyledi.
     Derneğin, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) ve Afet Yönetim ve Koordinasyon Ofislerinin (UNDAC) eğitim ve tatbikatlarına iştirak ederek, saha operasyonlarında akredite olarak çalıştığını bildiren Karaman, Yeryüzü Doktorlarının UNICEF, WHO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibi ülkeler arası kuruluşlarla paydaş olarak projeler yürüttüğünü belirtti.
     Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisinin, BM En Az Gelişmiş Ülkeler STK Forumunun ev sahibi ülke koordinatörlüğünü de yürüttüğünü vurgulayan Karaman, Yeryüzü Doktorları, kurulduğu günden bu yana 30a yakın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götürmüştür. Günümüzde dünya çapında 3 bini aşkın gönüllüsü ile faaliyetlerini sürdürüyor dedi.
     Karaman, Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisi olarak, derneğin misyonu kapsamında Afrika ülkelerinde açlıktan ve kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerde kurban kampanyası yaparak yardım köprüsü oluşturuklarını belirtti.
     Sağlık yardımlarına odaklanmış bir ihtisas derneği olan Yeryüzü Doktorlarının, Afrika Yoksullukla Mücadele Programı çerçevesindeki kurban organizasyonlarının önemine dikkati çeken Karaman, şu bilgileri verdi:
     Afrika ülkeleri olan Somali, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Nijerde açlıktan ve kuraklıktan en çok etkilenen 50 bölgede kurban organizasyonu gerçekleştireceğiz. Afrika 2012 Kurban Organizasyonunda 220 lira olarak belirlenen bağışlar, Arefe günü saat 17.00a kadar sürecek. Geçen yıl Somalide 5 bin 53, Kenyada bin 582, Kongoda 2 bin 884, Ganada bin bir ve Nijerde de bin bir hisse olmak üzere toplam 11 bin 521 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı. Yeryüzü Doktorları, gerçekleştirdiği bu organizasyonu, özellikle açlık kriziyle mücadele eden bölgelerde olması nedeniyle aynı zamanda bir tıbbi destek olarak da görüyor.
     Kurban Bayramı süresince yapılan organizasyonla çoğu çatışma ve kriz bölgelerinde yaşayan insanlara yardım ulaştırıldığını dile getiren Karaman, sözlerini Yardım kampanyaları, Anadolunun paylaşma, kardeşlik ve barış mesajlarını iletmesinden dolayı ayrıca toplumsal kırılganlıkları onaran bir özellik de taşıyor diye tamamladı.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yeryüzü Doktorları, Afrikada çifte bayram yaşatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER