Yerel

Yerel-Sen üyesi belediye başkanları Ahlatı gezdi


BİTLİS (A.A) - Vanda gerçekleşen Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor toplantısına katılan Yerel Yönetimler Sendikası (Yerel-Sen) üyesi Kocaeli ve Sakarya belediye başkanları Ahlatı gezdi.
     Kaymakam Osman Dölek ve Belediye Başkanı Mümtaz Çobanın da eşlik ettiği gezide Yerel-Sen üyesi belediye başkanları ilk olarak Abdurrahman Gazi Türbesini ziyaret etti. Daha sonra Ahlat Müzesini ve Selçuklu Mezarlığını gezen belediye başkanlarına, müze yetkilileri ve Başkan Çoban tarafından Selçuklu Mezarlığı ve Ahlat hakkında bilgiler verildi.
     Ahlata düzenledikleri geziden çok mutlu olduklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yerel-Sen Genel Başkanı Zeki Toçoğlu, yıllar sonra gördüğü Selçuklu Mezarlığının harabe halden kurtulup güzel görünüme kavuşmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Toçoğlu, şöyle konuştu:
     Genellikle Marmara Bölgesinde, Kocaeli ve Sakarya ile Türkiyenin diğer illerinde örgütlenmiş Yerel-Sen üyesi belediye başkanları olarak, sendikamızın kurucu genel başkanı Van Valimiz Münir Karaloğlunun daveti üzerine depremden sonra Vanda yapılan çalışmaları görmek için Vana gittik. Oradan da 25 belediye başkanıyla, Ahlata geldik. Ahlat, tarihi özelliği açısından çok görmek istediğimiz bir yer. Şehir olarak temiz ve düzenli bir Ahlat gördüm. Özellikle Cumhurbaşkanımızın himayeleri ve Başbakanımızın katkılarıyla, Selçuklu Mezarlığında yapılan çalışmaların devam etmesi, beni ayrıca çok mutlu etti. Çünkü 1980li yıllarda burayı ziyaret etmiştim. Buraların o günkü harabe halinden sonra, bugünkü düzenli halini görmek beni gerçekten çok memnun etti. Güzel intibalarla ayrılıyoruz.
     Ziyaret sonunda Başkan Çoban, Toçoğluna Ahlat bastonu hediye etti.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER