Yerel yönetimlerle ilgili düzenleme

Yerel yönetimlerle ilgili düzenleme -CHP İl Başkanı Gölet: -13 beldede, 6 bin 865 kişi sandık başına gitti. Sandıktan, 6 bin 817 hayır, 48 Evet sonucu çıktı


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, parti Genel Merkezinin kararıyla Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı ile ilgili başlattığı yerel referandum çalışmalarıyla ilgili, 13 beldede, 6 bin 865 kişi sandık başına gittiğini ve sandıktan, 6 bin 817 hayır, 48 Evet sonucu çıktığını söyledi.
     Gölet, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirdeki 13 beldede oy kullanan 6 bin 865 kişiden, yüzde 99u beldelerinin kapatılmasına Hayır dediğini kaydetti.
     CHP Eskişehir İl Başkanlığının,Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını ve tasarı ile bazı beldelerin tüzel kişiliğinin sona erdirilmesiyle ilgili, AK Parti seçmenlerinin çoğunlukta olduğu 13 beldede, 14 ve 21 Ekimde yerel referandumu düzenledikleri ifade eden Gölet, şöyle konuştu:
     2011 yerel seçimlerinde kayıtlı 11 bin 595 seçmenin bulunduğu ve CHPnin yeterli oy alamadığı 13 beldede, 6 bin 865 kişi sandık başına gitti. Sandıktan, 6 bin 817 hayır, 48 Evet sonucu çıktı. AKPli belde yöneticileri de referanduma destek verdi. AKP, bu beldelerdeki vatandaşlarımızın iradesini yok sayıyor. Bizim yaptığımız popülizm ya da halk dalkavukluğu değil, halkın iradesinin yasada göz önüne alınmasıdır. Eskişehirli halkımızın demokrasiye nasıl sahip çıktığını referandumda gördük. Eskişehirlilere şükranlarımızı sunuyorum.
    
     -İnsanların çabası, itirazları dikkate alınmalı-
    
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ise yasa hazırlanırken belde sakinlerine sorulmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:
     İnsanların çabası, itirazları dikkate alınmalı. Bize popülist diyen milletvekillerine sesleniyorum. Beldelerden aldığınız oyların hesabını nasıl vereceksiniz. Bizim beldemizin kapatın diye mi size oy verildi- Daha da geliştirin, bizi kent yapın diye oy verildi. Belde sakinlerine sesleniyorum. AKPli milletvekillerinden bunun hesabını sorun. Biz bu referandum sonuçlarını, genel merkezimizle ve TBMM görüşmeleri sırasında paylaşacağız. Biz bu beldelerimizin sorunlarına çözüm arayacağız ve en iyi hizmeti sunacağız.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Yerel yönetimlerle ilgili düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER