Yerel seçimlerin öne alınması

Yerel seçimlerin öne alınması -Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: -Bu iş meclise geldiğinde ki bizim meclisimizde bu malum, iktidar ne getirirse tersini söylemeye hazır arkadaşlar var. Yani ne getirirseniz getirin, ne


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Kanunu ile il özel idarelerin kapatılması söz konusu. Bir şehirde iki meclis olmaz, hizmetler iki taraftan yürütülmez, il özel idarelerinin bütçesinin kat kat fazlasıyla hizmet götüreceğiz dedi.
     Kayseri Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) İhtisas Merkezinin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, yerel seçim tarihinin öne alınmasıyla ilgili olarak, seçim tarihinin yazın sonuna alınması konusunda daha önce görüştüğü bütün belediye başkanlarının ittifak halinde olduğunu söyledi.
     Farklı partilerden pek çok belediye başkanının yerel seçim tarihinden muzdarip olduklarını dile getirdiklerini belirten Özhaseki, Belediye başkanları biri çıksa da şu seçim tarihini değiştirse derlerdi. Çünkü kış ayları soğuk, biraz tehlikeli günlerdir. Yollar çamur olduğundan, yapılan işler de gözükmez. Bu iş meclise geldiğinde ki bizim meclisimizde bu malum, iktidar ne getirirse tersini söylemeye hazır arkadaşlar var. Yani ne getirirseniz getirin, ne söylerseniz söyleyin mutlaka tersini söyleyenler var. Bu demokratik bir hakkın kullanımı değil. Bir iş doğruysa doğru, yanlışsa yanlış demek lazım ancak başka hesaplar devreye giriyor. İnce hesaplar neticesinde gelinen nokta bu diye konuştu.
    
     -Büyükşehir Belediye Kanun Tasarısı-
    
     Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısına da değinen Özhaseki, kanun ile 13 vilayetin büyükşehir statüsüne kavuşacağını hatırlattı.
     Kanun tasarısı hakkında bilgi veren Özhaseki, şunları kaydetti:
     Bu görüşmeler sırasında da yine gürültüye, siyasete kurban edilen bir yasa var. Kimse bu yasanın özünde ne getirip götüreceğini bilmiyor. Şehrimize, insanımıza ne sağlar bilmiyor. Sadece bazı yerler tahrik edilmeye çalışılıyor. İnşallah kanun çıkar. Büyükşehir Belediye Kanununu ile il özel idarelerin kapatılması söz konusu. Bir şehirde iki meclis olmaz, hizmetler iki taraftan yürütülmez, il özel idarelerinin bütçesinin kat kat fazlasıyla hizmet götüreceğiz.
    
     -Özhasekinin açtığı tazminat davaları-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun iddialarını sorması üzerine ise, Bu defteri kapattık. Olan bir iftira furyasıydı, yüzümüz ak şekilde altından çıktık. Ne iftira varsa savcılar aylarca, senelerce çalışarak bunlar yalan diye yüzlerine çarptılar. Şimdi sıra bende, tazminat davaları devam ediyor. Tek tek kazanıyorum, paraları alıyorum. Kayseride bu paraları sucuk partilerinde yiyeceğiz. Artık her gün aynı şeyi konuşmaktan ben de insanlarda sıkıldı şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yerel seçimlerin öne alınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER