Yeraltı su kaynaklarına sayaç takılması tartışmaları

Yeraltı su kaynaklarına sayaç takılması tartışmaları -CHP Manisa Milletvekili Öz: Afaki işlerle uğraşmayalım, sulama birliklerinin önerdiği projeleri hayata geçirelim


MANİSA (A.A) - CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, yeraltı su kaynaklarının korunması için Yeraltı Suları Hakkında Kanunda yapılması öngörülen değişikliklere ilişkin, Afaki işlerle uğraşmayalım, sulama birliklerinin önerdiği projeleri hayata geçirelim dedi.
     Öz, yaptığı yazılı açıklamada, yeraltı su kaynaklarının korunması için ilgili kanunda değişiklik yapılarak sondaj kuyularına su sayacı bağlanması zorunluluğu getirilmesinin gündemde olduğunu hatırlattı.
     Yeraltı su kaynaklarının korunması için vatandaşa yük getirecek sayaç ve ön ödemeli düzenleme koymak yerine, barajlardan daha fazla faydalanılması gerektiğini savunan Öz, şunları kaydetti:
     Manisada, Demirköprü Barajından sulama için 50 yıl önce yapılmış sulama kanalları var. Yıllarca düzenli bakım yapılamadığı için kanallardaki su kaybı yüzde 35-40ları buluyor. Sulama birlikleri, bu kayıpların önlenerek ovanın kapalı sistem ile sulanması için girişimde bulundular. Gelin, bu kanun teklifinizdeki gibi afaki işlerle uğraşmayalım, sulama birliklerinin önerdiği projeleri hayata geçirelim. Gediz Ovasını hiçbir enerjiye ihtiyaç duymadan, suyun kendi cazibesiyle sulayalım. Aynı nitelikteki Avşar Barajı aracılığıyla binlerce dönüm araziyi düşük maliyetlerle sulama şansımız var.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Yeraltı su kaynaklarına sayaç takılması tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER