Yeniceden kısa kısa

Yeniceden kısa kısa


ÇANAKKALE (A.A) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş başkanlığında, Çanakkaledeki tarımsal sanayi konulu toplantı Yenicede, gerçekleştirildi.
     Tarımsal sanayinin değerlendirilmesinin yanı sıra Entegre Kontrollü Ürün Yönetim (EKÜY) Projesi ve İş Kur ile yürütülecek kurslar hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, ayrıca 2012 yılında il müdürlüğünce yürütülen faaliyetlerin genel değerlendirmesi de yapıldı.
    
     -Gıda işletmelerinde inceleme-
    
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Yenicede faaliyet gösteren, gıda sanayisine ham madde ile ön işlenmiş ham madde tedariki, sebze ve meyve kurutma, turşu, salça üretimi yapan gıda işleme tesisinde incelemelerde bulundu.
     Akkuş, yaptığı açıklamada, Çanakkalenin tarıma dayalı sanayinin öneminin büyük olduğunu belirterek, tarımsal ürünlerin işlenmesi ve değerlendirilerek pazarlanmasının gerekli olduğunu söyledi.
     Tarımsal sanayinin ham maddesinin de bir tarım ürünü olduğunu ifade eden Akkuş, Dünya ile rekabet etmek, ucuz ve kaliteli ürün üretebilmek için modern teknoloji kullanmamız lazım. Alet ve makinelerin buna bağlı olarak yenilenmesi gerekmektedir dedi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yeniceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER