Yeni Zelandalı çift, bisikletle dünyayı geziyor

Yeni Zelandalı çift, bisikletle dünyayı geziyor -Mersinin Silifke ilçesine gelen çift, bir gece konakladıktan sonra yollarına devam etti


MERSİN (A.A) - Yeni Zelandalı çift, gerçekleştirdikleri gezi kapsamında Mersinin Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesine geldi.
     Adanaya havayoluyla gelen Peter (50) ve Nickie (48) Murphy çifti, navigasyon aleti de bulanan bisikletleriyle geldikleri Taşucunda mola verdi.
     Taşucunda çevre ve doğa gezisi yapan Avrupa Bisiklet Seyahat Birliği üyesi Peter Murphy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişik ülkeleri gezdiklerini, bu çerçevede de Türkiyeye geldiklerini söyledi.
     Mersinin Erdemli ilçesi ile Kızkalesi, Taşucu, Yeşilovacık, beldeleri güzergahını takiben, Antalyaya oradan da Denizli ve Çeşmeye gitmeyi planladıklarını ifade eden Murphy, Ardından Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve İsveçe gitmeyi planlıyoruz dedi.
     Taşucunda bir gece konaklayan çift, beldeyi beğendiklerini ve insanların misafirperverliğinden memnun kaldıklarını kaydettiler.
     Çift, gezi sayesinde Türk kültürü ve dostluğunu da yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirttiler.
    
     Muhabir: Tahsin Çelik/Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yeni Zelandalı çift, bisikletle dünyayı geziyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER