Yeni Yükseköğretim Yasa Taslağı çalışmaları

Yeni Yükseköğretim Yasa Taslağı çalışmaları -YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Çalış: -Talep edilmesi durumunda, Yükseköğretim Yasa Taslağı önerisi haline getirilen metni, Aralık ayında Milli Eğitim Bakanlığı veya bakanlar kuruluna iletebi


VAN (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Talep edilmesi durumunda, Yükseköğretim Yasa Taslağı önerisi haline getirilen metni, Aralık ayında Milli Eğitim Bakanlığı veya bakanlar kuruluna iletebiliriz dedi.
     Çalış, Yüzüncü Yıl Üversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, Yeni Yükseköğretim Yasa Taslağı ile ilgili akademisyenleri bilgilendirdi.
     Toplantıda konuşan Çalış, 1981den bu yana 2547 sayılı Yükseköğretim kanunu üzerinde yoğun tartışmalar yaşandığını, kanunun değişmesi konusunda bütün kesimlerin mutabık kaldığını söyledi.
     YÖK kanununun 30 yıldır tartışıldığını ve halen herhangi bir düzenleme getirilmediğini anımsatan Çalış, yeni yasa taslağının Türkiyedeki akademisyenler açısından önemli olduğunu düşünerek yola çıktıklarını ifade etti.
     Çalış, yükseköğretimin yeniden yapılanması gerektiğini bildirerek, şöyle konuştu:
     Yükseköğretim yasa taslağı ile ilgili ilk çalışma 2011 Mart ayında tartışmaya açıldı. Daha sonra 2012 Eylül ayında yeniden yapılandırmanın nasıl olacağı konusunda akademisyenlerin, üniversite rektörlerinin görüşleri alındı. Üçüncü perdede ise eleştirileri de dikkate alarak bir metin ortaya çıkardık. Artık Yükseköğretim yasa taslağı önerisi haline getirdiğimiz metin üzerinde bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Talep edilmesi durumunda, Yükseköğretim Yasa Taslağı önerisi haline getirilen metni, Aralık ayında Milli Eğitim Bakanlığı veya bakanlar kuruluna iletebiliriz. Sonrasında bakanlar kurulu evet bu süreç başlatılsın ve bir tasarı haline getirilsin derse TBMMye sevk edilmiş olacak. Yüce meclisin üyeleri takdir buyurursa süreç de tamamlanmış olacak.
     YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise YÖKün bakanlık olarak temsil edilmesi, ya da yasal değişiklik yapılarak bakanlar kurulunun doğal üyesi haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Prof. Dr. Şaban Çalış, yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcıların yeni Yükseköğretim Yasa Taslağı ile ilgili merak ettiği soruları yanıtladı.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yeni Yükseköğretim Yasa Taslağı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER