Yeni Türk Ticaret Kanunu

Yeni Türk Ticaret Kanunu -Elazığ TSO Başkanı Şekerdağ: Korkulu bir rüya olan 1 Temmuz sonrasına, iş dünyası olarak şimdi daha güvenle bakabiliyoruz


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Türk Ticaret Kanununun (TTK) Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, Korkulu bir rüya olan 1 Temmuz sonrasına, iş dünyası olarak şimdi daha güvenle bakabiliyoruz açıklamasında bulundu.
     Şekerdağ, yazılı açıklamasında, Yeni TTKnın 27 Haziranda TBMMde kabul edilerek yasalaştığını, yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra, Resmi Gazetede yayıMlanarak yürürlüğe girmesinin beklendiğini bildirdi.
     Kabul edilen yasa ile daha önce kamuoyunda büyük tepki gören bazı uygulamaların değiştirildiğini ve bir kısmının da kaldırıldığını belirten Şekerdağ, TOBB öncülüğünde odaların da görüşlerinin alınarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığına sunulan dosyada 60 konunun üzerinde çalışma yapılmasının talep edildiğini hatırlattı.
     Taleplerinin büyük bir kısmında yeniden düzenlemeler yapıldığını, 50 yılı aşkın bir süreden beri uygulamada olan mevcut yasanın da değişmesi gerektiğine inandığını dile getiren Şekerdağ, şunları ifade etti:
     Baktığımızda mevcut çalışmanın iyi olduğu kadar çok sayıda iş dünyasını ve ticari hayatı son derece rahatsız edecek ve hatta bitme noktasına getirecek düzenlemeler olduğunu gördük. Sadece 46 maddenin hapis ile ilgili içerik oluşturması 1 Temmuzdan sonra iş dünyasında kıyamet kopacağı izlenimi veriyordu. Yine aynı şekilde firma sahiplerinin ve firma ortaklarının borçlanması konusu, web sitesi hususu, denetleme hususu, banka varlıklarının ilanı gibi çok sayıda sıkıntılı madde bulunuyordu. Birliğimiz öncülüğünde bu maddelerin iptali ve yeni düzenleme yapılması hususundaki taleplerimizin olumlu karşılanmış olması iş dünyasına rahat bir nefes aldırmıştır. Korkulu bir rüya olan 1 Temmuz sonrasına, iş dünyası olarak şimdi daha güvenle bakabiliyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yeni Türk Ticaret Kanunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER