Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Malatyada yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi


MALATYA (A.A) - Malatyada yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.
     Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve öğrencilerin, Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Polis Amca İlkokulunun bahçesinde devam eden törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprakın da katıldığı törende, öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Ardından üst sınıflardaki öğrenciler, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.
     Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, yaptığı konuşmada, bilgi çağı olarak nitelendirilen 21. yüzyılda eğitimin değişim ve dönüşümün en temel faktörü haline geldiğini söyledi.
     Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 eğitim sisteminin bugün hayata geçmeye başladığını belirten Bulut, böylece gelişmiş ülkelerle Türkiye arasında 8 yıllık kesintisiz eğitimden kaynaklanan açığın da ortadan kalkacağını ifade etti.
     Malatyadaki eğitim-öğretim düzeyine de değinen Bulut, İlimizde tüm nüfus içinde okuma yazma oranı yüzde 93tür. Okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 75, ilkokul ve üzerinde ise yüzde 100dür. Bugün il genelinde yaklaşık 180 bin öğrenci, 9 bin 798 öğretmen ile 805 okul ve 5 bin 813 derslikte eğitim-öğretime başlıyoruz dedi.
     Öztoprak ve Bulut, törenin ardından birinci sınıf öğrencilerine okul kitaplarını dağıttı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER