Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Yeni eğitim öğretim yılı başladı -Emet ilçesinde, Hükümet Konağı önü ile Gazi Emet İlkokulu ve Ortaokulunda törenler yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Emet ilçesinde, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Hükümet Konağı önü ile Gazi Emet İlkokulu ve Ortaokulunda törenler yapıldı.
     Hükümet Konağı önündeki törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şamil Akovalı tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Akovalı, Gazi Emet İlkokulu ve Ortaokulundaki törende, ilçede 4 bin 26 öğrenci 375 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına başladıklarını bildirdi.
     Birçok ülkede uygulanan ve Türkiyede 4+4+4 diye bilinen yeni eğitim sisteminin ülke yararlı olacağını söyleyen Akovalı, şöyle konuştu:
     Dünyada üniversite eğitim düzeyi yüzde 90larda seyrederken bu durum maalesef ülkemizde yüzde 20 seviyelerindedir. Bu yeni sistemle çocuklarımız ilgi, bilgi ve beceri alanlarına göre 12 yıl mecburi eğitimle üniversitelere geçiş yapacaktır. Emet olarak yeni sisteme hem fiziki donanım hem de öğretim kadromuzla başladık. Yeni sistemin yerleşebilmesi için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Öğretmenlerimiz eski alışkanlıklarını terk edecek ve yeni sistem, müfredat neyi istiyorsa onu gerçekleştirecek ki, sistem amacına ulaşsın. Öğretmenlerimizin bu görevi layıkıyla yerine getireceğine güvenimiz tamdır. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.
     Öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunu gösterisi sunmasıyla sona eren tören sonrası protokol mensuplarınca sınıflara gidilerek, öğrencilere kitapları teslim edildi.
     Törenlere, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, İlçe Emniyet Amiri Hasan Ali Dalgıç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER