Yemenin Aden Valisi Konyada

Yemenin Aden Valisi Konyada


KONYA (A.A) - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konyaya gelen Yemenin Aden Valisi Vahid Ali Reşid, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmazı ziyaret etti.
     Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konyanın önceden tarım şehri olarak anıldığını söyledi.
     Konyanın son dönemde sanayide gösterdiği başarı ile birçok alanda ciddi yatırımlara ev sahipliği yaptığını belirten Korkmaz, Şu anda Türkiyede en fazla ihracat yapan iller arasında 13. sıradayız 1,2 milyar dolar ihracat rakamına ulaştık. Konyanın diğer bir özelliği de ihracatının büyük bir bölümünü Arap Ülkeleri ve Afrika ülkelerine yapmasıdır dedi.
     Yemenin Aden Valisi Vahid Ali Reşid de Adenın Yemenin ticari ve iktisadi başkenti olarak bilindiğini dile getirdi.
     THYnin İstanbul-Aden seferlerine başlamasıyla ticari ilişkilerin artacağına inandıklarını belirten Reşid, MÜSİAD üyelerinin Yemen ile ticari noktada elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Bu noktada Konya ile Yemen arasında ticari bir köprünün kurulması için elimizden geleni yapacağız diye konuştu.
     İki ülke arasındaki ticari işbirliğinin arttırılmasının konuşulduğu ziyarette Aden Valisi Reşit, MÜSİAD üyelerini ülkesine davet etti.
     Ziyaretin sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Yemenin Aden Valisi Vahid Ali Reşide günün anısına çini tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Yemenin Aden Valisi Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER