Yemek hizmetini beğenmeyince ilçede kurs açtı

Yemek hizmetini beğenmeyince ilçede kurs açtı -Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aslan, Hizanda yemek için gittiği lokantada garsonun verdiği hizmeti beğenmeyince ilçede kurs açtı


BİTLİS (A.A) - Yunus Okur - Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan, Hizanda yemek için gittiği lokantada garsonun verdiği hizmeti beğenmeyince ilçede kurs açtı.
     Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeyi ziyareti sırasında Kaymakam Hayrettin Baskın ile ilçe merkezinde bulunan bir lokantada yemek yediğini ancak garsonların işlerini bilinçsiz şekilde yaptığına şahit olduğunu söyledi.
     Garsonun verdiği hizmeti beğenmediği için ilçede garsonluk kursu açmaya karar verdiğini vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:
     Açtığımız kursla yakından ilgileniyorum ve kursumuza yoğun katılım var. Şu anda 20 gencimiz kursta uygulamalı eğitim görüyor. İlk kursumuzu açtığımız günden bu yana arkadaşlarımızda büyük gelişme var. Eğitimimiz amacına ulaşıyor. Artık Hizanda herkes bir lokantada oturup deneyimli bir garsonun servisiyle rahat şekilde yemeğini yiyebilir.
     Bu kursları açtığımızda istihdam boyutuna da bakıyoruz. Hangi alanlarda istihdam yaratabiliyorsak o alanlara yöneliyoruz. Hizanda da bu alanda istihdama ihtiyaç var. Çünkü lokantalarda çalışan garsonlarımız eğitimsiz olduğu için yeterli değildi.
     Aslan, kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yapıldığını ve kurs sonunda sertifika verileceğini belirterek, bundan böyle ilçedeki lokantalarda deneyimli garsonların görev yapacağını ifade etti.
     Özellikle şu anda lokantalarda çalışan garsonların kursa katılmasından memnuniyet duyduğunu anlatan Aslan, imkanları ölçüsünde bu ve benzeri kurslar açmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
     Kursa katılan garsonlar ise eğitimin kendileri için son derece önemli olduğunu bildirerek, Daha önce müşterilerimize nasıl hitap etmemiz ve nasıl davranmamız gerektiğini pek bilmiyorduk. Fakat şimdi aldığımız eğitim sayesinde müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlamanın çabası içinde olacağız dedi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yemek hizmetini beğenmeyince ilçede kurs açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER