Yelken

Yelken -The Marmara BAYK Kış Trofesi Yarışlarında dün tekneden düşerek ağır yaralanan Burçin Hazarhun hayatını kaybetti -Yarışlar, Hazarhunun ölümünün ardından iptal edildi -Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Gençtürk: -


MUĞLA (A.A) - Bodrumda dün başlayan The Marmara BAYK Kış Trofesi Yarışları sırasında tekneden düşerek ağır yaralanan Burçin Hazarhun, hayatını kaybetti.
     The Marmara BAYK Kış Trofesi Yarışları, dün Bodrum Kalesi açıklarından 53 teknede 360 yarışmacının katılımı ile başlamıştı.
     Bodrum açıklarında Uka Uka isimli teknede yarışan Burçin Hazarhun, yarışma sırasında dengesini kaybederek denize düşerek boğulma tehlikesi geçirmiş, arkadaşları tarafından tekneye alınan ve kalbi duran Hazarhun, Deniz Kurtarma ekiplerince yapılan müdahalenin ardından kalbi çalıştırıldıktan sonra Bodrum Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.
     Hazarhun, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hazarhunun ölüm haberinin ardından hastanede bekleyen arkadaşları, büyük üzüntü yaşadı.
     Olayın ardından Bodruma gelen Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hazarhunun sabaha karşı yaşamını yitirdiğini söyledi.
     Olayı duyduktan sonra Bodruma geldiklerini anlatan Gençtürk, Maalesef sabaha karşı arkadaşımızı kaybettik. Uzun yıllardan sonra ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Çok üzgünüz. Aldığımız tedbirler ne kadar güçlü olsa da bazı arkadaşlarımızın kişisel hataları yüzünden bu tür sorunları yaşıyoruz. Üzerinde can yeleği olmaması bu kazaya sebebiyet verdi dedi.
     Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, 6 yıldır Muğlada görev yaptığını belirterek, İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Tedbirli olmanın ne kadar önemli olduğunu burada bir kez daha görmüş olduk. BAYK Yelken Kulübü üyelerine ve yelken camiasına başsağlığı diliyorum diye konuştu.
     Milta Marina Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karacalar ise rüzgarın sert olması ve teknenin manevrası sırasında Hazarhunun denize düştüğünü, can yeleğinin takılı olmamasından dolayı kendisini kaybettiklerini söyledi.
     Burçin Hazarhunun arkadaşı Coşkun Aydın, talihsiz bir olay yaşadıklarını dile getirerek, İlk önce sağlıklı olduğunu duyduğumuz için çok sevinçliydik, ancak bu sabah geldiğimde bu haberi duyunca çok üzüldüm. Yelken camiasının başı sağolsun. Burçin Hazarhun son derece önemli bir yarışmacıydı. Yelkene gönül vermiş birisiydi, çok üzgünüz dedi.
     Hazarhunun cenazesinin, nöbetçi cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından İzmirde toprağa verileceği öğrenildi.
     Bu arada kaza nedeniyle düzenleme komitesince yarışların iptal edildiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER