Yedi asırlık keşkek geleneği

Yedi asırlık keşkek geleneği -Aydının Karacasu ilçesinde 7 asırdır devam eden geleneksel Dedebağ Keşkek Hayrında yaklaşık 15 bin kişiye 80 kazanda pişirilen keşkek ikram edildi


AYDIN (A.A) - Karacasu ilçesinde 7 asırdan bu yana devam eden geleneksel Dedebağ Keşkek Hayrında yaklaşık 15 bin kişiye keşkek ikramı yapıldı.
     Aydında 7 asırlık geçmişi bulunan ve son 25 yıldır Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali kapsamında organize edilen Dedebağ Keşkek Hayrı, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.
     Dedebağ Yaylası mevkisinde geleneksel olarak her yıl yapılan keşkek hayrına, ilçe sakinlerinin yanı sıra Türkiyenin değişik illerinde ve yurtdışında yaşamını sürdüren Karacasulular katıldı.
     Günler öncesi hazırlıkları başlayan etkinlikte, bin 200 kilo buğday ve bin 200 kilo et kullanılarak, 80 kazanda pişirilen keşkek, bin kilo turşu ve 40 bin ekmek ile yaklaşık 15 bin katılımcıya ikram edildi.
     Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinin en eski kültürel geleneklerinden Dedebağ Keşkek Hayrı için hazırlıkların günler öncesinden başladığını ifade etti.
     Hayır etkinliğinde ikram edilecek keşkeğin hazırlanmasının 3 gün sürdüğünü bildiren Büyükyapıcı, şunları söyledi:
     Keşkeği, 3 gün boyunca imece usulüyle özel keşkek tokmaklarıyla hazırladık. Dünyada aynı anda 15-20 bin kişinin keşkek yediği bizim bilgimiz tek yer Karacasu Dedebağ Yaylası. Bu etkinliğimiz Anadolumuzun Türkleştirilmesinde ve İslamiyetin yayılmasında görev alan Horasan erenlerinden Dedebağın ruhu için yaklaşık 7 asırdır geleneksel olarak devam etmektedir, etmeye de devam edecektir.
    
     Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Yedi asırlık keşkek geleneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER