YDL Platformu Koordinatörü Akçın:

YDL Platformu Koordinatörü Akçın: -Avrupa Birliği seviyesine gelebilmemiz için yüksek lisans ve doktoralarını yapmış çok sayıda yetişmiş insana ihtiyacımız var


ZONGULDAK (A.A) - Yabancı Dil Bilimselliğe Engel Olmasın Platformu (YDL Platformu) Koordinatörü ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Akçın, "Avrupa Birliği seviyesine gelebilmemiz için yüksek lisans ve doktoralarını yapmış çok sayıda yetişmiş insana ihtiyacımız var" dedi.
     Akçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce yardımcı doçentin yüzlerce yayını ve bilimsel başarıları olmasına rağmen doçent ve profesör olamadıklarını iddia etti.
     Yabancı dil sınavlarının öğretim görevlilerini mağdur ettiğini öne süren Akçın, şöyle konuştu:
     "Bunun bir göstergesi olarak en son girilen yabancı dil sınavında 80 soru 3 saatte çözülürken, şimdi 2,5 saate düşürüldü. Bu da yetmiyor. Sınavdaki noktalama işaretleri kaldırılarak okunması ve anlaşılması zor hale getiriliyor. Eskiden 15 sayfalık soru metninden sınava giren insanlar, şimdi 30 sayfalık soru metniyle sınava giriyorlar. Sınavlar daha mağdur edici ve zorlayıcı hale geliyor. Her sınavda en az 300 bin insan mağdur edilecek. Bunun önüne geçilmesi lazım. Avrupa Birliği seviyesine gelebilmemiz için yüksek lisans ve doktoralarını yapmış çok sayıda yetişmiş insana ihtiyacımız var. İnsanla kolay yetişmiyor. Türkiye koşullarında Anadoluda yetişmiş insanların önü tamamen kapalı durumdadır. Bu adaletsizliğin önüne geçilmesini istiyoruz."
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber YDL Platformu Koordinatörü Akçın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER