Yaz Kuran Kursları Futbol Turnuvası

Yaz Kuran Kursları Futbol Turnuvası


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Yaz Kuran Kursları Futbol Turnuvası kapsamında final maçı yapıldı.
     Batıpark Futbol Sahasında yapılan final maçında Mağralı Cami birinci, Hoca Ahmet Yesevi Lisesi Kuran Kursu ikinci, Serintepe Cami üçüncü ve Fatihler Camide dördüncü oldu.
     İl Müftüsü Muhammed Gevher, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı protokol kapsamında yaz kurslarının farklı geçtiğini söyledi.
     Kahramanmaraşta Kuran-ı Kerim ve dini bilgileri kaynaktan öğrenme, sporu ehil ellerde yaptırma anlamında güzel bir çalışmanın olduğunu dile getiren Gevher, Bu çalışmalarımız Türkiyede örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Çocuklarımız enerjilerini madden ve manen en güzel şekilde harcadılar. Çocuklarımızın güvenli ellerde yetiştirilmesi çok önemlidir dedi.
     İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise Yaz Kuran Kurslarında spor çalışmalarının Kahramanmaraşta anlamlı ve gerçekçi bir şekilde sonuçlandığını kaydetti.
     Kabakcı, kurslarda öğrenim gören 50 bin civarında çocuğun etkinliklerden faydaladığını belirterek, aktif bir şekilde çocuklara spor yaptırma amaçlarının gerçekleştiğini sözlerine ekledi.
     Dereceye giren camilerin öğrencilerine kupaları verildi.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Yaz Kuran Kursları Futbol Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER