Yaz aylarında çocuk hastalıkları artıyor

Yaz aylarında çocuk hastalıkları artıyor


MUŞ (A.A) - Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde görev yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. İsmail Dündar, hava sıcaklığından dolayı yazın çocuk hastalıklarında artış görüldüğünü söyledi.
     Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında çocuklarda görülen alt ve üst solunum yolları enfeksiyonlarının, yazın daha fazla görüldüğünü bildirdi.
     Haftada yaklaşık 300 çocuğun hastaneye getirildiğini ve bunların çoğunun ishal olduğunu ifade eden Dündar, şöyle konuştu.
     Yazın artan sıcaklardan dolayı, 0-6 yaş arası çocuklarda ishal yaygın. Karın ağrısı, iştahsızlık, ağızda küçük yaraların çıkması, uykusuzluk ve grip gibi nedenler ishalin belirtileri. Yazın çocuklar vakitlerini daha çok sokaklarda geçiriyor. Çocuklar hijyen olmayan yerlerde parazitli hastalıklara daha çabuk yakalanıyor.
     Ailelerin, çocuklarını çok fazla sokağa göndermemesi gerektiğini anlatan Dündar, bu hastalıklardan korunmak için çocukların düzenli olarak banyo yapması gerektiğini söyledi.
     Dündar, çocukların seyyar satıcılardan dondurma almaması gerektiğini bildirerek, Çocukların kola, cips ve ızgara türü yiyecekleri tüketmemesi gerekiyor. Bu son derece önemli. Bunlar küçük çocukların bağırsaklarını bozduğu için hastalıklara çabuk yakalanma risklerini de artırıyor dedi.
    
     Muhabir: Özkan Ergün / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yaz aylarında çocuk hastalıkları artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER