Yayladaki hayvan yetiştiricilerinin sorunları

Yayladaki hayvan yetiştiricilerinin sorunları -Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın, Arapgirdeki Sarı Çiçek Yaylasında bulunan hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dinledi


MALATYA (A.A) - Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Arapgir İlçesindeki Sarı Çiçek Yaylasında bulunan hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dinledi.
     Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Akın, yayladaki obaları gezerek, hayvan yetiştiricileriyle sohbet etti.
     Yetiştiricileri ziyaret ederek, her bölgede farklı problemleri dinlediklerini ifade eden Akın, yayladaki yetiştiricilerin en büyük probleminin elektrik olduğunu belirtti.
     Burada yaşayanların hijyeni ve üretim kalitesinin arttırılması için elektrik probleminin bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Akın, kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi ve Valiliğin destek olmasını istedi. Akın, Kırsaldaki göçün önlenmesi için bu doğal ortamda sosyal ihtiyaçların karşılanması, doğal üretimin artması için gerekli hale gelmiştir ifadelerini kullandı.
     Yerelde tarım ve hayvancılığa ayrılan bütçenin arttırılmasının hayvancılık için zorunlu olduğunu savunan Akın, üreticilerin temel ihtiyaçları olan elektrik, su, yol ve tuvalet problemlerinin bir an önce çözüme ulaştırılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Yayladaki hayvan yetiştiricilerinin sorunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER