Yayladağında telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Yayladağında telefon dolandırıcılığına karşı uyarı


HATAY (A.A) - Yayladağı İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı uyardı.
     İlçe Emniyet Amiri Şenol Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiyeye genelinde ve Yayladağında telefon dolandırılıcılığı vakalarının arttığını vurguladı.
     Vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla çarşı içerisindeki iş yerlerine afiş asarak, el broşürü dağıttıklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     Vatandaşlarımızı cep telefonuyla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, terör örgütü ile bağlantılı olduklarını söyleyerek onları korkutup, para talep ediyorlar. Ayrıca farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları da kullanarak ödül kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunuluyor. Vatandaşlarımızın bunlara inanmaması, hiçbir kamu görevlisinin para veya kontör talebinde bulunmayacağını bilmesini istiyoruz.
     Bu tür vakalarla karşılaşan vatandaşların 155 Polis İmdat hattını arayıp durumu bildirmesi gerektiğini belirten Şahin, yapılan uyarıların yakınlar ve tanıdıklarla paylaşılarak mağduriyetlerin önlenebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Emin Sansar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Yayladağında telefon dolandırıcılığına karşı uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER