Yatağa bağlı hastalara evde sağlık hizmet

Yatağa bağlı hastalara evde sağlık hizmet veriyorlar -Erzurum Sağlık Müdürlüğünce Evde Sağlık Hizmeti çalışması kapsamında yatalak hastaların evde bakımı yapılıyor -Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik: Türkiyede 150 bin hast


ERZURUM (A.A) - Çağlar Sefertaş - Erzurumda Evde Sağlık Hizmeti çalışması kapsamında yatağa bağlı hastaların evde bakımı yapılıyor.
     Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatağa bağlı hastalara evlerinde sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.
     Hastaların yaralarına evlerinde pansuman yaptıklarını, ilaç raporlarını düzenlediklerini belirten Vançelik, hasta yakınlarına da psikolojik destek sağladıklarını ifade etti.
     Bu hizmetten bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişinin yararlandırıldığını anlatan Vançelik, Türkiyede 150 bin kişiye evde sağlık hizmeti verilmesi planlanıyor. Şu anda 142 bini aştık. Hedef kitleye hemen hemen ulaşmış durumdayız. İlimizde de şu anda aktif olarak takip edilen toplam bin 50 hastamız bulunuyor. Bu bin 50 hastayı 11 bin 200 kez ziyaret ettik. Belli periyotlarla sürekli takip ediyoruz dedi.
     Evde sağlık hizmeti verdikleri hastaları gerektiği zaman hastaneye de taşıdıklarına dikkati çeken Vançelik, şöyle devam etti:
     Aile hekimi sürekli olarak takip ediyor. İl merkezindeki 11 hastanemizde evde sağlık hizmeti birimimiz var. Bu birimdeki hekim arkadaşlar kendilerine bağlı olan hastaları bizzat takip ediyor. Gerekirse hastaneye taşınma hizmetini de yapıyorlar. Biz de bu işin koordinasyonunu sağlıyoruz. Bize 444 38 33 numaralı telefondan ulaşıldığında en geç ertesi gün olmak üzere o aileye gidip evde sağlık hizmetinde ne verebiliriz konusunu görüşüyoruz. Aile hekimimi yeterli mi- Yoksa hastaneye mi götürülmeli- Bunun planlamasını yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı yaptıktan sonra aile hekimine yönlendiriyoruz.
     Vançelik, aile hekiminin ayda en az bir kere olmak üzere uygulamadan yararlanan hastaları takip ettiğini söyledi.
    
     -Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, bu konuda çok dua alıyor-
    
     Vançelik, her hastaya evde hizmeti vermediklerini, bu hizmeti alacak bir hastanın sağlık ihtiyaçlarını tek başına karşılayamaması gerektiğini söyledi. Vançelik, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Biz ilimizde bu hizmete 2010 yılında başladık. Geçmiş yılları da topladığımızda yaklaşık 2 bin hastaya hizmet verdik. Bu insanlar arasında bir kısmı vefat etti, bir kısmı içinde belli bir süre hizmet aldıktan sonra bu hizmeti almaya gerek kalmadı. Şu anda aktif olarak bin 50 hastaya hizmet veriyoruz. 30u aşkın aileye ben de ziyaret gerçekleştirdim. Bu konuda Sağlık Bakanımız Recep Akdağ çok dua alıyor. Sağlık çalışanlarımız da büyük fedakarlık örneği gösteriyor.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yatağa bağlı hastalara evde sağlık hizmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER