Yat Limanı projesinde çalışan işçilerin ücretlerini

Yat Limanı projesinde çalışan işçilerin ücretlerini alamadıkları iddiası -Yüklenici şirket, çalışan işçilerin ücretlerini alamamalarının kendileriyle bir bağının olmadığını açıkladı


ANTALYA (A.A) - Aram-Cengi İnşaat Şirketleri İş Ortaklığı, Kaleiçi Yat Limanı Projesi kapsamında Kaleiçinde çalışan işçilerin ücretlerini alamamalarının kendileriyle bir bağlarının olmadığını iddia etti.
     Aram-Cengi İnşaat Şirketleri İş Ortaklığından yapılan yazılı açıklamada, dün ücretlerinin bir kısmını alamadıklarını öne sürerek basın açıklaması yapan işçilerin iddialarına yanıt verildi. Şirketin taşeron firmaya parasını eksiksiz ödediğinin öne sürüldüğü açıklamada, taşeron firmanın kendi çalışanlarına ödemediği maaşlarla ilgilerinin bulunmadığı kaydedildi.
     Kaleiçi Yat Limanı Projesi çalışmalarının 20 Mayısta bitirilmesi gerekmesine rağmen işin çeşitli nedenlerle geciktiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Taşeron firmanın tamamlayamadığı tüm çalışmaları kendimiz tamamladık. Parası peşin ödenen bu çalışmaları firma yerine kendimiz yaptığımız için taşeron firmadan 500 bin lira dolayında alacağımız doğdu. Taşeron firma tüm çağrılarımıza rağmen yarım bıraktığı iş ve peşin aldığı hak edişe rağmen henüz alacağımızı ödememiştir. Firmanın eksik iş ve işlemlerinden dolayı yüklenici firmamıza yarım milyon borcu vardır. Sonradan kurumumuza gelen taşeron firma çalışanlarının beyanlarından öğreniyoruz ki taşeron firma bizden fazla para almış olmasına rağmen çalışanlarına da maaşlarını ödememiştir. Taşeron firma kendi çalışanlarına Alacaklarınızı yüklenici firma ödeyecek diyerek gerçek dışı beyanlarda bulunmakta, çalışanlarını yanıltmakta ve mağdur etmektedir. Şirketimizin taşeron firma bünyesinde olan işçilerin ödenmeyen ücretleri ile ilgili bir bağı yoktur.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Yat Limanı projesinde çalışan işçilerin ücretlerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER