Yaşlılık ve Kemik Erimesi Sempozyumu

Yaşlılık ve Kemik Erimesi Sempozyumu -BÜ Rektörü Prof. Dr. Uçar: -Sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmek için yapılması gerekenler her neyse bunların daha gençlik döneminden önlemlerinin alınması gerektiğini toplum olarak kavradık


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmek için yapılması gerekenler her neyse bunların daha gençlik döneminden önlemlerinin alınması gerektiğini toplum olarak kavradık dedi.
     Uçar, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Yaşlılık ve Kemik Erimesi Sempozyumunda yaptığı konuşmada, toplumsal hayattan kopmadan sağlıklı bireyler olarak yaşlanmanın önemli olduğunu söyledi.
     Sağlıklı yaşlanmak konusunda toplum bilincinin de artmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Uçar, Bugün bu salonda yaşlıların değil de gençlerin bulunması toplumdaki bu bilincin ne düzeye geldiğinin açık bir göstergesidir. Sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmek için yapılması gerekenler her neyse bunların daha gençlik döneminden önlemlerin alınmasını toplum olarak kavradık dedi.
     Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz ise her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık evresinin, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu kaydetti.
     Korkmaz, Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımız en değerli varlıklarımız. Bu süreçte kemik erimesine dikkat etmek gerekir. 17-35 yaş arasındaki genç kesim kalsiyum ve bununla ilgili yiyecekleri bol tüketmeleri gerekiyor. Güneş ışığından bol yararlanmaları gerekiyor. Bugünün geçlerinin yarının yaşlıları olması sebebiyle de kemik erimesine karşı şimdiden duyarlı olmaları lazım dedi.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yaşlılık ve Kemik Erimesi Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER