Yaşlıların hizmetkarı oldular

Yaşlıların hizmetkarı oldular -Erzincanda 50 gencin bir araya gelerek oluşturduğu Gönüllü Gençler Ekibi, yardıma muhtaç yaşlıların evlerine gidip, soba borularının temizlenmesinden, odunların kırılmasına kadar birçok işi yaptı


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda 50 gencin bir araya gelerek oluşturduğu Gönüllü Gençler Ekibi, yardıma muhtaç yaşlıların evlerine gidip, soba borularının temizlenmesinden, odunların kırılmasına kadar birçok işi yaptı.
     Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Faruk Kocatürk önderliğinde kurulan ve her ay farklı bir etkinlik gerçekleştiren Gönüllü Gençler Ekibi, bu ay tespit ettikleri ihtiyaç sahibi yaşlıların yardımına koştu.
     Gençler, gittikleri evde, cam temizliğinden yerlerin süpürülmesine, soba borularının temizliğinden odunların kırılmasına kadar pek çok işi yaparak yaşlı ailelere yardımcı oldu.
     Bu kapsamda İnönü Mahallesinde ikamet eden, diyabet nedeniyle 2 yıl içerisinde 2 bacağı kesilen, epilepsi ve diyaliz hastası Ednan (68) ve Neriman Cerenin (65) evine giden gönüllü gençler, evin genel temizliğini ve bazı tamirat işlerini yaptı. Bahçede odun kıran ve evin camlarını silen gençler, çatıyı da onardı.
     Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile eşi Yasemin Çakır da Gönüllü Gençler Ekibinin çalışmalarını yerinde görmek ve aileye moral vermek için yaşlı çiftin evine gitti.
     Çakır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gençleri yürekten kutladığını belirterek, Bu yaşta bunun farkına varmaları, vardıktan sonra bir şeyler yapabilir miyiz- arayışı içerisine girmeleri, imkanları bir araya getirerek bunu hizmete dönüştürmeleri gerçekten örnek gösterilecek, ibret alınacak bir çalışma diye konuştu.
     Gençlere teşekkür eden Ednan Ceren de engelli olduğunu ve eşinin kendisine baktığını belirterek, gençlerin her türlü ihtiyaçlarını giderdiğini söyledi.
     Neriman Ceren de, gençlerin, evi, sobayı temizlediğini, bacadaki kiremitleri onardığını dile getirerek teşekkür etti.
     Gönüllü gençlerden Faruk Kocatürk ise Erzincanlı gönüllü gençler olarak her ay bir etkinlik yapıyoruz. Bu ay muhtaç ailelerin, amca ve teyzelerimizin evlerine giderek ihtiyaçlarını giderme kararı aldık. Gittiğimiz evde ilk olarak evin temizliğini yapıyoruz daha sonra evin eksik olan ihtiyaçlarını karşılıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yaşlıların hizmetkarı oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER