Yaşlılar Haftası kutlanıyor

Yaşlılar Haftası kutlanıyor -Kırıkkale Valisi Kolat: -Toplum olarak büyüklerimize, dedelerimize ve ninelerimize saygıda kusur etmememiz gerekiyor Örf, adet ve geleneklerimiz onların her zaman yanında olmamızı ve korumamızı gere


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Toplum olarak büyüklerimize, dedelerimize ve ninelerimize saygıda kusur etmememiz gerekiyor. Örf, adet ve geleneklerimiz onların her zaman yanında olmamızı ve korumamızı gerektiriyordedi.
     Vali Kolat, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi tarafından Kırıkkale Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, toplum olarak büyüklerimize, dedelerimize ve ninelerimize saygıda kusur etmememiz gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
     Örf, adet ve geleneklerimize göre onların her zaman yanında olmamızı ve korumamızı gerektiriyor. Elbette ki yaşlılarımızla yakinen ilgilenmemiz gerekir. Bu yönde çok ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün güzel çalışmaları oldu. Her ilimizde büyük illerde daha fazla hem özel hem devletimize ait huzur evleri açılıyor. 100 kişi kapasiteli huzur evi çalışmaları son aşamaya geldi. Bu anlamda bizde de bu eksiklik telafi edilecektir. Bunun yanı sıra yaşlılarımıza, çeşitli sosyal etkinlik ve imkânlar sunmak amacıyla her türlü desteği sağlıyoruz. Yaşlılarımızın yanındayız ve daha fazla gereken desteği vermeye hazırız. Evde bakım hizmetleri olsun, hakikaten yaşlılarımızı bizzat ayağına giderek hizmeti sunmaktayız. 630 civarında yaşlımızın bizzat evine giderek sağlık hizmeti veriliyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ise şöyle konuştu:
     Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkanlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir.
     Etkinlikte, Kırıkkale Ustalar Topluluğu ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği türküler duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER