Yasa dışı dinlemelerin araştırılması

Yasa dışı dinlemelerin araştırılması


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMMde yasa dışı dinlemelerin araştırılması için kurulacak komisyonun ortaya çıkaracağı tespit ve önerilerle kamuoyundaki endişelerin ortadan kaldırılacağını bildirdi.
     Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, partilerinin milletvekillerince, yasa dışı dinlemeler ve özel hayatın gizliliğinin ihlaline ilişkin Meclis araştırma önergesinin, TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirtti.
     2004de yürürlüğe giren Türk Ceza Kanununda özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin korunması ile ilgili yaptırımların getirilmesine rağmen aradan geçen zaman içerisinde kamuoyunda yasa dışı dinlemelerle ilgili şikayetlerin devam ettiğini, bu nedenle 3. yargı paketiyle cezalarda artırıma gidildiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:
     Yasal dinlemelerle yasa dışı dinlemeler birbirine karıştırılmamalıdır. Suçla mücadelede, çetelerin çökertilmesinde, faili meçhul olayların aydınlatılmasında bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de hakim kararıyla yasal dinlemeler yapılmaktadır. Yasa dışı dinlemeler ise suçtur. Bu suçlarla etkin mücadeleyi gerçekleştirecek tedbirlerin alınması gerekir. Partimiz grubuna mensup milletvekillerinin imzası ile TBMMye sunulan araştırma önergesi sonrasında mecliste komisyon kurulmasına karar verilirse, yasa dışı dinlemeler kapsamlı bir şekilde araştırılacak ve bu konuda alınması gereken önlemler bir raporla TBMMye sunulacak. TBMMde yasa dışı dinlemelerin araştırılması için kurulacak komisyonun ortaya çıkaracağı tespit ve önerilerle kamuoyundaki endişeler ortadan kaldırılacak
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yasa dışı dinlemelerin araştırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER