Yardım isteyenler için fabrika kurdu

Yardım isteyenler için fabrika kurdu -Şiran Belediye Başkanı Altıparmak, belediyeye iş, burs ya da yardım için başvuranlara istihdam sağlayarak katkıda bulunmak amacıyla tekstil fabrikası kurdu -Yaklaşık bin kişinin çalıştığı fabrikada


GÜMÜŞHANE (A.A) - İbrahim Özdemir - Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, belediyeye iş, burs ya da yardım için başvuranlara istihdam sağlayarak katkıda bulunmak amacıyla tekstil fabrikası kurdu.
     Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yerel seçimlerinin ardından göreve başladığında kendisinden iş, çocuğu için burs ve maddi yardım isteyen vatandaşların olduğunu belirterek, Belediyenin parasal gücünü dikkate alarak burs ve para yardımı yerine bu kişilere iş olanağı sağlamak istedik. Bunun için de bir arayış içerisine girdik dedi.
     İlçede kalıcı bir istihdam yaratmak için arayışlarını sürdürdüklerini ifade eden Altıparmak, şunları söyledi:
     Her şeyden önce 5-10 kişinin çalışacağı bir iş yeri değil geniş bir istihdamın sağlanması gerekiyordu. Yüzlerce insanın çalışacağı bir iş ortamı kurmak istedik. En iyi istihdamın tekstil sektöründe olacağına karar verdik ve arayışlarımızı o yöne yönlendirdik. Danimarkalı bir firmanın Türkiyedeki yöneticileriyle toplantılar yaptık. Kendilerine bazı imkanlar sunduk. Şu anda kurulu bulunan fabrikanın yerini istimlak ettik, yaklaşık bir milyon lira harcayarak fabrikayı kurduk. Firma da kurduğumuz fabrikaya makine ve teçhizatlarını yerleştirdi.
     Fabrikada yaklaşık 100 gencin çalışmaya başladığını anlatan Altıparmak, Belediyemiz imkanlarıyla 1.5 yıl boyunca tekstil kursu açmıştık. Fabrikamızda bu kursu bitiren kursiyerlerimize iş verdik. Ayrıca ilçemizdeki çok programlı lisenin tekstil bölümünü bitiren ya da halen bu bölümde öğrenimini sürdüren öğrencilere de iş imkanı sağladık. Fabrikamızda bu yıl üretime başladık. Üretilen kadın ve çocuk giysileri, Danimarka, Almanya ve İngiltereye ihraç ediliyor. Hedefimiz 2013 yılı sonuna kadar istihdamı 200, 2015 yılında ise 500 kişiye çıkarmaktır. Bunu sağladığımızda Şiran ilçemizde işsiz gencimizin kalmayacağını düşünüyorum diye konuştu.
     Fabrika Müdürü Mustafa Kılıçaslan ise Danimarka başta olmak üzere Almanya ve İngiltereye ihracat yaptıklarını belirterek, Amacımız başta tüm Avrupa ülkeleri olmak üzere her ülkeye ihracat yapmaktır. Bu yönde gelen talepleri değerlendiriyoruz dedi.
     Fabrikada çalışan Asiye Tuğ, iş buldukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, Çocuk ve bayan giysisi üretiyoruz. Fabrikayı açan ve özellikle bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz dedi.
     Fabrikanın satış reyonunda çalışan Yasemin Kulaksız ise ilk günden itibaren çok rağbet gördüklerini kaydederek, Fiyatlarımız çok uygun. Gerek ilçe merkezinden gerekse köylerden gelerek alışverişte bulunan çok sayıda müşterimiz var diye konuştu.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yardım isteyenler için fabrika kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER