Yaralı toy kuşu tedavi edildi

Yaralı toy kuşu tedavi edildi


MUŞ (A.A) - Malazgirtte nesli tükenmek üzere olan toy kuşunu yaralı halde bulan kişi, kuşu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne götürdü.
     Yaralı kuşu koruma altına alan veteriner hekimi Gülcihan Korkmaz, enfeksiyon kaptığı belirlenen yavru kuşu ilaçla tedavi ettiklerini söyledi.
     Kuşun henüz yumurtadan çıktığını belirten Korkmaz, Muş merkez, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde sadece 256 tane toy kuşu bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Bunlar çok hassas büyüyen kuşlar. Beslenme ve tedavi konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Kuş enfeksiyon kaptığı için sürekli gözetim altında tutuyoruz. Günde iki kez göz damlasıyla tedavi ediyoruz. Nesli tükenmek üzere olduğundan bu kuşları korumak için çaba gösteriyoruz.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gültekin Şimşek ise bir haftalık olduğu tahmin edilen toy kuşunun bakımını üstlendiklerini söyledi.
     Şimşek, Bir çiftçimiz ovada yaralı halde bulduğu toy kuşunu müdürlüğümüze getirmiş. Üç günden tedavisini üstlendiğimiz kuş toparlanmaya başladı. Yavru kuşa beslenmesi için böcek, solucan ve çekirge veriyoruz. Kısa zamanda sağlığına kavuşacağına inanıyoruz. Kuşu toparlandıktan sonra, doğaya bırakılacak diye konuştu.
    
     Muhabir : Sabri Yıldırım / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yaralı toy kuşu tedavi edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER