Yaralı Suriyeli çocuğa, sağlık personeli şefkati

Yaralı Suriyeli çocuğa, sağlık personeli şefkati -Ağır yaralı olarak Gaziantepe getirilen ve bir süre yakınlarına ulaşılamayan 4 yaşındaki Hude, hastane personelinin şefkatiyle hayata tutundu


GAZİANTEP (A.A) - Ağır yaralı olarak Gaziantepe getirilen ve bir süre yakınlarına ulaşılamayan 4 yaşındaki Hude, hastane personelinin şefkatiyle hayata tutundu.
     Halepe bağlı Azez ilçesine düzenlenen hava saldırısında yaralanıp Türkiyeye getirilen 4 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu Hude Sait, Kilisteki ilk müdahalenin ardından Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine sevk edildi.
     Bacakları ve kollarına şarapnel parçaları isabet eden ve vücudunda kırıklar olduğu görülen Hude, getirildiği hastanede hemen ameliyata alınarak, tedavisine başlandı. Bir hafta yoğun bakımda kalan Hudenin hiç bir yakınına ulaşılamaması nedeniyle küçük çocuğa, bu sürede hastane personeli sahip çıktı.
     Yoğun bakımın ardından hastanenin ortopedi servisine alınan Hudenin tüm ihtiyaçlarını hastane personeli ile serviste yatan Türk hastalar ve yakınları karşıladı.
     Serviste tedavi gören diğer Suriyelilerin Azezde bulunan akrabalarına durumu bildirmesi üzerine Hudenin yakınlarına ulaşıldı. Gaziantepe gelen küçük kızın annesi Fatıma Said, kızına kavuşmuş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
    
     -Anneden sağlık personeline teşekkür
    
     Fatıma Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen cuma günü Azeze düzenlenen hava saldırısında evlerinin tamamen yıkıldığını, eşi ve 4 çocuğunun yaralandığını belirtti.
     Saldırıdan sonra hiç bir şey hatırlamadığını dile getiren Said, yaralı eşi ve diğer çocuklarının da Kiliste tedavi altında olduğunu belirtti.
     Hudenin Gaziantepte olduğunu öğrendiğinde çok sevindiğini ifade eden Fatıma Said, kızına tekrar kavuştuğu için büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.
     Gaziantepte tedavi gören Hudeye sağlık görevlilerinin yakın ilgi gösterip, sahip çıktığını anlatan Sait, hastane personeline bu ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
     Çok fakir olduklarını ifade eden Said, Suriyeye dönecek imkanlarının da olmadığını söyledi.
     Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. İdris Yıldırım da Hudenin Kilisten getirildiğinde durumunun çok kötü olduğunu belirtti.
     Bir süre ailesine ulaşamadıkları Hudeye hastane personelinin sahip çıkarak, tüm ihtiyaçlarını karşıladığını aktaran Yıldırım, Hastanemize gelen kim olursa olsun gerekli bakım ve tedavisini yapıyoruz. Hudenin de gerekli bakım ve tedavileri yapıldı. Annesi de geldi, şu anda durumu iyi dedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Yaralı Suriyeli çocuğa, sağlık personeli şefkati Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER