Yaralı şahin tedavi edilerek doğal ortama

Yaralı şahin tedavi edilerek doğal ortama bırakıldı -Orduda ateşli silahla kanadından vurularak yaralanan şahin, veteriner tarafından tedavi edildikten sonra doğal ortama bırakıldı


ORDU (A.A) - Orduda ateşli silahla kanadından vurularak yaralanan şahin, veteriner tarafından tedavi edildikten sonra doğal ortama bırakıldı.
     Yaklaşık bir ay önce vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan şahin, Ordu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
     Daha sonra yetkililer tarafından Ulubey ilçesinde Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kurulan rehabilitasyon Merkezine gönderilen şahin, burada veteriner Eren Yeşilkaş tarafından tedavi edildi.
     Tedavisinin ardından şahin, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından doğal ortama bırakıldı.
     Veteriner hekim Yeşilkaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şahinin bir ay önce kanadından yaralı halde kendisine getirildiğini belirterek, Şahini bir aylık bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşturmayı başardık dedi.
     Şahinin avcılar tarafından vurulduğunu ifade eden Yeşilkaş, şunları kaydetti:
     Kış dönemi boyunca avcılık yapan vatandaşların rastgele ateş açtıkları sırada bu hayvanın yaralandığını tahmin ediyoruz. Bazı avcılarımız da bu tür hayvanları zevk için vuruyor. Yaralı şahin bize geldiğinde uçamaz haldeydi. Tedavisi tamamlanan şahin uçabilecek konuma geldi. Bugün de tedavisini tamamlayarak doğaya bıraktık.
     Ordu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü orman muhafaza memuru Engin Kurucu ise, şahin gibi hayvanların koruma altında olduğunu ve avcılar tarafından vurulmasının yasak olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yaralı şahin tedavi edilerek doğal ortama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER