Yaralı kartal tedaviye alındı

Yaralı kartal tedaviye alındı -Muğlada vatandaşlar tarafından bulunan ve göğüs kafesinde çok sayıda saçma tanesine rastlanan kartal, Gökovadaki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı


MUĞLA (A.A) - Muğlada vatandaşlar tarafından bulunan ve göğüs kafesinde çok sayıda saçma tanesine rastlanan kartal, Gökovadaki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.
     Vatandaşlar tarafından Ortacada yaralı halde bulunan kartal, Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelene getirildi. Dağdelen, yaralı kartalı Gökovadaki hayvan hastanesine götürdü. Veteriner hekimlerin müdahale ettiği yaralı kartalın göğüs kafesinde çok sayıda saçma tanesi tespit edildi.
     Gökova Medika-Vet Hayvan Hastanesi Başhekimi ve İç Hastalıkları Uzmanı Veteriner Göksel Bayramlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı kartalın röntgen filminin çekildiğini, kartalın vücudunda kurşun yaraları tespit ettiklerini söyledi.
     Yaralı kartala gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve koruma altına aldıklarını belirten Bayramlı, Kırık olmadığı için antibiyotik tedavisinin ardından doğal hayata döndürebileceğimizi düşünüyorum. Soğuktan dolayı dağda vaya kırsal bölgelerde avlanma konusunda sıkıntı yaşayıp köylülerin tavuklarını yiyebiliyorlar. Dolayısıyla bu hayvanlara ateş ediliyor dedi.
     Yaralı kartalın doğaya döndürülmesi konusunda çalıştıklarını ifade eden Bayramlı, Kartalın vücudunda saçma taneleri var. Bunlar uçmasını etkiliyor. Vücudunun hemen hemen her yerinde çok ciddi anlamda parazitler mevcuttu. İlaçlamasını yaptık ve antibiyotik vereceğiz. Eğer beslenmeyi kabul ederse tekrar doğaya kazandıracağız diye konuştu.
     Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen ise vatandaşlar tarafından kendisine getirilen kartalın uçamadığını, tedavi ettirmek için çaba gösterdiğini belirterek, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yaralı kartal tedaviye alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER