Yaralı karaca, ameliyat edildi

Yaralı karaca, ameliyat edildi -Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında tedavi altına alınan karacanın, yaklaşık 2 saat süren ameliyatla bacaklarından biri kesildi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınan yaralı karaca, ameliyat edildi.
     Artvin bölgesinde yaralı halde bulunan karaca, Erzurum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından Erzuruma getirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınan karacanın ayağına pansuman yapılarak, tedavi uygulandı.
     Ayağının birinin kırık ve kangren olduğu tespit edilen karacaya amputasyon tedavisi uygulanması için rehabilitasyon merkezinde görevli veteriner hekimler karar aldı. Amputasyon tedavisinin uygulanması için ameliyat edilen 3 yaşındaki karacanın bacağının biri kesilerek, serum takıldı.
     Karacanın, özel oluşturulan sobalı mekanda bakım ve tedavisi yapılıyor.
    
     -Karacaya serum takviyesi yapıldı-
    
     Ameliyatı yapan veteriner hekimlerden İkram Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karacanın barınağa getirildiği zaman durumunun kötü olduğunu, ayağının tamamen kırık ve solunum sıkıntısı çektiğini söyledi. Yaralı karacanın ameliyatının yaklaşık 2 saat sürdüğünü anlatan Coşar, şunları kaydetti:
     Amputasyonu gerçekleştirdik, kan dolaşımını sağladık. Serum takviyesi yaptık. Durumu, beslenmesi çok iyi, su içmesi çok mükemmel. Karaca dişi. Karacada, kangren doku oluşmaya başlamıştı. Eğer ameliyat olmasaydı kangrenden telef olabilirdi. Dolaşım bozukluğu da vardı. Onu düzelttik. Şu anda durumu çok iyi. Nekrotik (dokuların ölmesi canlılığını yitirmesi) dokuları uzaklaştırdık, dokunun yenilenmesini sağladık. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak. Yaşam koşulu olarak da doğaya bırakmayı düşünmüyoruz. Üç ayakla yaşamını sürdüremez. Biz buranın bir ekolü olarak burada kalmasını sağlayacağız.
     Coşar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen ilk karaca olduğunu ifade ederek, karacayı 2 gün içerisinde 200den fazla kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yaralı karaca, ameliyat edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER