Yapı sektörü Bursada buluşuyor

Yapı sektörü Bursada buluşuyor -Bursa 25. Uluslararası Yapı ve Yaşam, IHS Bursa 2013 ve Bursakent 2013 fuarları eş zamanlı olarak yarın kapılarını açıyor


BURSA (A.A) - Bursa 25. Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı, 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı (IHS Bursa 2013) ve 2. Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı (Bursakent 2013), eş zamanlı olarak yarın kapılarını açıyor.
     Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlediği basın toplantısında, sanayinin gelişmesiyle artan göçün konut ihtiyacını ortaya çıkardığı Bursada düzenlenen fuarların, 4 ayrı salon ve fuaye alanında 15 ülkeden 250ye yakın firma ve firma temsilciliğinin ürün ve hizmetlerini, 5 gün boyunca 50 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflediğini belirtti.
     Ersözlü, fuarların, inşaat, doğal gaz ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını konu alacağını, sektörlerdeki tüm gelişmeleri ve yenilikleri birlikte sunacağını ifade ederek, Fuarlar, yurt içinden Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Karaman, Kütahya, Manisa, Uşak, Yalova, Zonguldak illeri başta olmak üzere her türlü üretimin yoğun olduğu 25 önemli sanayi şehrinden gelecek sektör temsilcileri ile katılımcı firmaları buluşturacak, ortaya çıkacak iş hacmi ile hem inşaat sektörüne, hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır diye konuştu.
     TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından 1989 yılından beri ara verilmeden düzenlenen Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi ise 28-31 Mart tarihleri arasında, bu yıl 25. kez Yaşanabilir Kentler teması ile düzenlenecek.
     Yurt içi ve yurt dışından mimarlar, şehir plancıları, peyzaj mimarları, mühendisler, müteahhitler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve konu ile ilgili profesyonellerin davetli olduğu ve artık geleneksel hale gelen kongrenin ilgi alanları ise Erişebilir, kapsayıcı, duyarlı yerleşmeler, toplumsal ve kültürel olarak sürdürülebilir yerleşmeler, ekolojik olarak sürdürülebilir, dayanıklı, doğal afetlere karşı korunmuş yerleşmeler, yaşanabilir kamusal mekanlar, kentlerde sağlık, güvenlik, esenlik olarak belirlendi.
     Fuarlar, 27-30 Mart tarihleri arasında 11.00-20.00, 31 Martta ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yapı sektörü Bursada buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER