Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı -Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen yangın tatbikatında sağlık personeli, binanın çatısından itfaiyenin açtığı hava yastığına atlayarak tahliye işlemini gerçekleştirdi (Fotoğraflı - G


SAKARYA (A.A) - Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen yangın tatbikatında sağlık personeli, binanın çatısından itfaiyenin açtığı hava yastığına atlayarak tahliye işlemini gerçekleştirdi.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen tatbikat öncesinde sağlık görevlilerine yangına müdahale konusunda eğitim verildi.
     Duman makinesinin çalıştırılmasıyla başlayan tatbikatta sağlık personeli senaryo gereğince alevlere teslim olan binayı tahliye etmeye çalıştı. Bazı görevliler binanın çatısından itfaiye ekiplerinin açtığı hava yastığına atladı.
     Tatbikat, 112 Acil Servis ekiplerinin dumandan etkilenen kişileri hastaneye kaldırmasıyla sona erdi.
    
     -İl Sağlık Müdürü Alemdar-
    
     İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda hem hastanelerde hem de yönetim binalarında belirli periyotlarla yangın tatbikatı düzenlediklerini söyledi.
     Alemdar, tatbikat öncesinde personele 2 saat teorik eğitim verildiğini belirterek, Yangına karşı alınacak tedbirleri ve tahliye işlemlerini anlattık. Tatbikat sırasında sıkıntı yaşamadık. Arkadaşlarımızın tahliye işlemi, hızlı şekilde hem sağlık tedbirleri hem de yangınla ilgili gerekli tedbirler alınarak başarıyla gerçekleştirildi diye konuştu.
     Yangın ve diğer felaketlerin her an meydana gelebileceğine dikkati çeken Alemdar, afetlere hazırlıklı olmak gerektiğini vurguladı.
     Alemdar, tatbikatlara devam edeceklerini dile getirerek, Bu tür tatbikatlar yaygın şekilde yapılıyor. Periyodik olarak her 6 ayda bu tür tatbikatların yapılması öneriliyor. Biz de buna riayet etmeyi hedefliyoruz. İnşallah bir aksaklık olmazsa bu tür tatbikatları devam ettireceğiz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER