Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güleç: -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının almış olduğu ithalattaki verginin yüzde 100 arttırılması çok isabetli bir karar


YALOVA (A.A) - Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının almış olduğu ithalattaki verginin yüzde 100 arttırılması çok isabetli bir karar dedi.
     Güleç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ithal hayvan getirilmesinin önüne geçmek için vergileri yüzde 100 oranında arttırıldığını ifade etti. Güleç vergi düzenlemesi ile yerli hayvan satışının hareketlendiğini ve büyük firmaların iç piyasadan alım yapmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının almış olduğu ithalattaki verginin yüzde 100 arttırılması çok isabetli bir karar. Türkiyede yeterince yerli hayvan var. Ülkemizde ihtiyaca cevap verecek bir sayıya sahibiz. İthalat devam etseydi yerli piyasada fiyatlar daha da düşecekti. İthalat devam etmediği için büyük firmalar yerli hayvanları tercih etmeye başladı. Dolayısıyla da yerli hayvan stokları yeni yeni satılmaya başlandı. Kurban Bayramı iyi geçmesine rağmen elde hayvan kaldı. Dolayısı ile ithalata getirilen yüzde 100lük vergi artışını çok yerinde ve isabetli bir karar olarak değerlendiriyoruz. Bu kararı alan hükümetimize de teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER