Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Ulukaya:

Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Ulukaya: -Yalovada bin 500 orta hasarlı binadan 700ü gerekli tadilatlardan geçirildi. Geriye kalan 800 binanın akıbeti belediyelerden gelecek olan yazılarla ortaya çıkacak


YALOVA (A.A) - Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Osman Ulukaya, Yalovada bin 500 orta hasarlı binadan 700ü gerekli tadilatlardan geçirildi. Geriye kalan 800 binanın akıbeti belediyelerden gelecek olan yazılarla ortaya çıkacak dedi.
     Ulukaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal basında yer alan ilde 200den fazla binanın çürük olduğu haberlerinin abartılı olduğunu söyledi.
     Yalovada 15 bin binalık yapı stokunun olduğunu belirten Ulukaya, 1999 Marmara Depremi sonrası ağır hasar alan binalar yıkıldı. Az hasarlılar ise gerekli onarımlardan geçti. Yalovada bin 500 orta hasarlı binadan 700ü gerekli tadilatlardan geçirildi. Geriye kalan 800 binanın akıbeti belediyelerden gelecek olan yazılarla ortaya çıkacak diye konuştu.
     Afet riski altındaki alanlarda dönüşüm yasası kapsamında gerekli çalışmaları başlattıklarının altını çizen Ulukaya, şöyle devam etti:
     Bütün binaları incelemeleri için belediyelere resmi yazı gönderdik. Orta hasarlı olup, onarımı yapılmayan binalardan başlamak suretiyle neticelerini bize göndermelerini söyledik. Riskli binaların tespitini belediyeler, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü veya lisanslı analiz firmaları üstlenecek. Sonraki süreçte risk analiz firmaları devreye girecek ve vatandaşlar bu firmalarda bina hasarlarını tespit ettirebilecek. Şu an Yalovada analiz firması yok. Bununla ilgili yönetmelik çıkmak üzere.
     Yalovada depremden ders alındığını kaydeden Ulukaya, Yalova depremden ders almış. Depremden sonra bugüne kadar 7 bin kişi onarım kredisi çekmiş. Geriye kalan 800 bina, bu da ortalama 7 bin konut demek. Bunların durumu yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacak. Yalova küçük bir yer. Çözülemeyecek sorun yok ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Ulukaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER