Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sütü Programı kapsamında öğretmenlere eğitim verdi


YALOVA (A.A) - Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Sütü Programı kapsamında öğretmenlere eğitim verdi.
     Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı organizasyonuyla yürütülen ve 11 Şubat itibarıyla Yalovada 76 okulda dağıtılacak Okul Sütü Programı öncesinde Atatürk İlkokulunda öğretmenler eğitim aldı.
     Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerinden Tuna Karpınar, öğretmenlere, süt dağıtılmadan önce, dağıtımı sırasında, içilirken ve sonrasında okullarda yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verdi, karşılaşılabilecek problemler ve süreci yönetebilme konularında açıklamalarda bulundu.
     Bu arada, program kapsamında, e-okul sistemine veli izin formları girilerek, veli izin vermediği takdirde öğrenciye süt verilmeyecek. Herhangi bir şikayeti olan veli, durumunu form doldurarak yetkililere iletebilecek.
    
     -Gazilerden Belediye Başkanı Koçala ziyaret-
    
     Yalova Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şakir Güner ve beraberindekiler, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçalı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette, derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Güner, 6 Ocakta gerçekleşen olağanüstü genel kurul sonucunda göreve geldiklerini belirterek, Derneğimizde 65 kayıtlı üyemiz var. Üyelerden 6sı da Kore gazisidir dedi.
     Koçal ise ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade ederek, Gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız akıllı sistem sayesinde toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecekler. Otoparkları kullanmanız için kolaylıklar sağlayacağız. Size her konuda yardımcı olmak bizim görevimizdir. Elimizden geleni yapmaya hazırız diye konuştu.
    
     -Yalovada elektrik kesintisi-
    
     Bağlarbaşı Mahallesinde, 20 Ocakta elektrik kesintisine gidilecek.
     Uludağ Elektrik Dağıtım A.Şden (UEDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, trafo bakım ve onarımı nedeniyle 09.00-12.00 saatleri arasında Bağlarbaşı Mahallesi ile Vatan ve Eski Bursa caddeleri civarında elektrik kesintisi yaşanacağı belirtildi.
     Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara vatandaşların önlem alması istendi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER