Yalovada yayla turizmi gelişiyor

Yalovada yayla turizmi gelişiyor -Teşvikiye Belediye Başkanı Öztürk: -Yaylalar altın yılını yaşadı


YALOVA (A.A) - Yalovanın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Belediye Başkanı Fikret Öztürk, Erikli ve Delmece yaylalarının bu yıl en az sahiller kadar rağbet gördüğünü söyledi.
     Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldenin önemli turizm değerleri arasında yer alan yaylaların her geçen yıl daha fazla tanınarak turizme katma değer kattığına dikkati çekti.
     Bu yıl yaylaların 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırladığını anımsatan Öztürk, Yalovanın önemli turizm zenginlikleri arasında olan Delmece ve Erikli yaylaları altın yılını yaşadı. Yerli turistlerin yanı sıra bu yıl Ortadoğudan gelen Arap turistlerin de akınına uğrayan yaylalar, her geçen gün artan bir ilgiyle karşı karşıya kalıyor dedi.
     Yapılan yatırımların ve tanıtım atağının meyvelerini topladıklarını belirten Öztürk, şöyle devam etti:
     Teşvikiye denince akla ilk olarak deniz ve kumsal gelir. Ancak bu yıl yaylalar da büyük ilgi gördü. Arap turistler de bu yıl yaylaları keşfetti. Onların da yaylalara yoğun ilgi göstermeleri buraların uluslararası anlamda da tanınacağının işaretidir diye düşünüyorum. Gelecek yıldan itibaren yaylalara giren çıkanların sayısını kayıt altına alarak net ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Yaylalar bu ilin en önemli turizm değerleri arasındadır. O nedenle tanıtımının da daha iyi yapılmasının ilin turizm potansiyeline büyük bir katkı sağlayacağına inancım tamdır.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Doğukan Altınay
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Yalovada yayla turizmi gelişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER