Yalovada özel hastaneler Hacımehmet Ovasına taşınacak

Yalovada özel hastaneler Hacımehmet Ovasına taşınacak


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesi Meclisinde özel hastanelerin şehir merkezinden çıkarılması için Hacımehmet Ovasındaki sağlık tesisi alanının ihaleye çıkarılması kararı alındı.
     Belediye Meclisi Mart ayı 4. birleşimi Yakup Koçal başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Samanlı köyünün toplu taşıma hattı güzergahına alınması, oy birliğiyle kabul edildi.
     Toplantıda ardından Kültür İşleri Müdürlüğünden gelen mart ayında sahnelenecek olan tiyatro oyunlarının bilet ücretlerinin belirlenmesi konusu gündeme alındı. Belediye meclisi üyeleri geçtiğimiz yıl da 10 lira olan ücretin aynı şekilde kalmasını kabul etti.
     Toplantıda ayrıca eğlence merkezi haline getirilmesi için daha önce karar alınan Dereağzı mevkisiyle ilgili konu da görüşüldü. Bölgede Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 8 bin 801 metrekare yerinin belediye tarafından planlanarak kiralanması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren Koçal, Burada daha önce eğlence mekânlarının yapılmasıyla ilgili karar almıştık. Burada Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yeri var. Kiracıların çıktığı bildirildi. Yerin hep birlikte ele alınmasının daha iyi olacağı düşüncesiyle bize kiralanması istendi dedi.
     Mecliste Hacımehmet Ovasında sağlık tesis alanı olarak planlanan bin 400 metrekare ve 6 bin 113 metrekare olan 2 parselin ihaleye çıkarılması konusu gündeme geldi. Alanda sadece hastane yapılabileceğini ifade eden Koçal, Yalovanın 2 tane özel hastanesi var. Bunlar Yalova şehir içerisinde trafik ve kent içi ulaşımda sıkıntı yaratır durumdalar. Artık bunların şehir merkezinden çıkarılması gerekiyor. Özel hastanelere böylece alternatif sunmuş olacağız diye konuştu. Konu, oy birliğiyle onaylandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada özel hastaneler Hacımehmet Ovasına taşınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER