Yalovada organik ulaşım konferansı

Yalovada organik ulaşım konferansı


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası dolayısıyla Organik Ulaşım konulu konferansı düzenlendi.
     Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kevser Üstündağ ile ulaşım uzmanları Gül Ergül ve Murat Kaya konuşmacı olarak katıldı.
     Yalovada 2003 ile 2010 yılları arasında Ulaşım Master Planı çalıştaylarının düzenlendiğini hatırlatan Üstündağ, şöyle konuştu:
     Yalova, ulaşım sorunları olmaması durumunda çok yaşanası bir kent. Ulaşımın keşmekeşliğini kentten uzak tutmak, bu kente çok büyük kazanımlar sağlayacaktır. Bu noktada kentin ulaşım modelinde bir değişime gitmek çok önemli. Yalova hormonlu bir şehir olmak istemiyorsa organik ulaşımı acilen hayata geçirmelidir. Şunu söylemek mümkün ki, bu kent kendine organik ulaşım modelini belirleyerek büyük bir iyilik yapıyor. Bu modelde toplu taşımanın ve bisiklet kullanımının önemi de göz ardı edilemez. Özellikle bir kentin ulaşımına bisikletleri entegre edemezseniz o kenti araçlara mahkum edersiniz. Yaşayanlarının yüzde 51inin bisiklet sahibi olduğu bu kentte bisikleti ulaşıma entegre etmek ise çok da zor olmayacaktır. Eğer gerekli altyapı sağlanır ve imkan tanınırsa bisiklet kullanımı hızla yaygınlaşacak.
     Ulaşım uzmanları Gül Ergül ve Murat Kaya ise düzenlenen fikir atölyesinde konferansa katılanların sorularını yanıtladı.
     Konferansa Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Şahin Pehlivan, Yalova Belediyesi Ulaşım Müdürü Mehmet Nuray Tozlu katıldı.
     (NG-AKY-ZAK)
<< Önceki Haber Yalovada organik ulaşım konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER