Yalovada kuyumcu soygunu

Yalovada kuyumcu soygunu -Aynı caddedeki iki kuyumcuya giren kar maskeli zanlıların yaklaşık 8 kilo altını çaldığı hırsızlık anı, güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi


YALOVA (A.A) - Yalovada, aynı caddedeki iki kuyumcuya eş zamanlı giren kar maskeli hırsızlar, yaklaşık 8 kilo altını çaldı. Soygun anı, güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.
     İddiaya göre, İstanbul Caddesinde aralarında 50 metre mesafe bulunan Ahmet Doğanlar ile Çağlayan Öztürke ait 2 kuyumcu dükkanının kapılarını levyelerle açan kar maskeli hırsızlar, içeri girdi.
     Dükkanlardan birinden 1 kilo, diğerinden ise yaklaşık 7 kilo altın çalan hırsızlar, 2 lüks ciple olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, 5-6 kişi oldukları tahmin edilen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.
     Bu arada soygun anı, kuyumcuların güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı.
     Hırsızlığı güvenlik kameralarından seyreden kuyumculardan Çağlayan Öztürk, olayın sabahın erken saatlerinde meydana geldiğini belirterek, Kepenkleri kesip, kapıyı kırarak içeri girmişler. 5 dakika bile geçmeden içeriden çıkıp arabaya binerek kaçıyorlar. 600-700 milyar zararımız var. 6-7 kilo altınımız gitti dedi.
     Kuyumcu Ahmet Doğanlar ise hırsızların çok profesyonel olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
     İki kişi levyelerle kepenkleri zorlamışlar. Daha sonra iç kapıya geçmişler. Onu da levye ile zorladıktan sonra kapıyı açmışlar. Kar maskeli 2 kişi içeriye giriyor. Ellerinde çarşaflar var. O sırada alarm devreye giriyor ve panikliyorlar, hemen kaçıyorlar. Olayın tamamı 50-55 saniyede gerçekleşiyor. Fazla kalamamalarının nedeni iç alarmın çalması. Yaklaşık bir kilo altını çaldılar. En kolay şekilde seri şekilde tezgahtakileri aldılar. Bunu yapanlar çok profesyoneller. Olayda lüks cip kullanmışlar. Hızlı şekilde kaçmak için her şeyi düşünmüşler.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Doğukan Altınay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalovada kuyumcu soygunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER