Yalovada çocuk tiyatrosu 23 Nisanda açılıyor

Yalovada çocuk tiyatrosu 23 Nisanda açılıyor


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Sabahattin-Mesude Engin Çocuk Tiyatrosunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında açılacağını söyledi.
     Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede ilk defa başından itibaren projesi de buna göre uygulanmış bir çocuk tiyatrosunun yapıldığını ifade etti. 160 kişi kapasiteli olacak tiyatronun önemli bir proje olduğunu vurgulayan Koçal, şöyle konuştu:
     Bu, maliyet olarak büyük bir iş değil belki fakat fonksiyonu büyük olacak. Önemli tarafı şu; Yalova merkezde 15 bin tane ilköğretim çağında çocuğumuz var. Tabii öncelikle bunu merkezdeki çocuklarımız için düşündük. İnşallah biraz daha genişletip ilçelerdeki çocukları da buraya getirmek istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptık. Yalovamızdaki 15 bin tane çocuğun hepsi, istisnasız, gönüllü olarak değil, en ücra köşesinde okuyan dahi, cebinde 5 kuruş parası olmasa dahi bir sene içinde 3 kere profesyonel bir tiyatro izleyecek. Yani bir çocuk bu çalışma ile 8 yıllık dönemde 24 tane tiyatro izleyecek.
     Sabahattin-Mesude Engin Çocuk Tiyatrosunun çocukların kültürel gelişimine önemli katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Koçal, Bu çocuklarımızın kültürel gelişimi anlamında çok önemli. Buradaki oynanacak oyunlar bir komisyon tarafından belirlenecek. Profesyonel olacak ve çocuklarımıza milli kültürümüzü aşılama noktasında özellikle seçilmiş oyunlar olacak. Çocuğumuzun kültürel gelişimine katkı sağlayacak bu proje benim için çok önemli. Bu proje beni heyecanlandırıyor dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada çocuk tiyatrosu 23 Nisanda açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER