Yalovada pembe bisiklet dönemi

Yalovada pembe bisiklet dönemi -Belediye, Organik Ulaşım Projesi kapsamında, bin öğrenciye pembe bisiklet verecek


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, Organik Ulaşım Projesi kapsamında bin öğrenciye pembe bisiklet vereceklerini söyledi.
     Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bir süredir sorun haline gelen ulaşımda araca değil insana çözüm arayışı içinde olduklarını ve bu nedenle 5 Ekimde Yalovada yapılacak Sağlıklı Kentler Toplantısı sırasında Organik Ulaşım Projesini resmen hayata geçireceklerini söyledi.
     Organik ulaşımı teşvik etmek için orta öğretim öğrencilerine bin pembe bisiklet vereceklerini kaydeden Yılmaz, Bisikletler verilirken öğrencilerden bisikletleri okula gidip gelirken kullanma taahhüdü de alınacak dedi.
     Bisiklet kullanma alışkanlığının öğrenciler arasında yaygınlaşmasını hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
     Organik ulaşımı, Türkiyede ilk kez hayata geçiren belediye olacağız. Bunda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması da büyük önem taşıyor. O nedenle öğrenciler arasında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bunun önemini anlamalarını sağlamak istiyoruz. Buna bağlı olarak öğrencilere bin bisiklet dağıtacağız. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre illerde mevcut yolların yüzde 7,5inin bisiklet yolu olarak ayrılması gerekiyor. Yalovada biz şu anda yolların yüzde 8,5ini bisikletlere ayırdık. Bu da insan sağlığına verdiğimiz önemin bir başka ispatıdır
     Yalovada aynı proje kapsamında toplu taşımada değişikliğe başlanmış, mevcut minibüslerin bazıları yeni pembe minibüslerle değiştirilmişti.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalovada pembe bisiklet dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER